Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Danish Airshow 2022

Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj var med på pladsen, da Airshow 2022 blev holdt i Karup.

26-06-2022


Af J. Flindt | HDEJY S9

Luften fuld af oplevelser og spændning

Mens lyden fra de kraftige drøn fra afterburneren på jetflyene fylder luften kigger jeg rundt på Flyvestationens opvisningsområde og ser lutter smilende og glade ansigter.

Nogle få tilskuere ser, naturligt nok, en smule trætte ud af sikkert at være i gang siden tidlig morgen, og en dag der er gået med at vandre en del mellem de mange spændende informationsstandere, præsentationsboder og oplevelsestelte med gæstende flyvevåben fra flere lande, brand- og redningskorps, danske militære enheder, støtteorganisationer, interesseorganisationer og veteran- og pårørende organisationer.

I de mange forskellige stande præsenteres lidt af hvert; regiments-, eskadro​ns-  og landemærker, små sjove souvenirs som jubilæumsmønter, fotos og diverse tags, der bruges på flyene – Man kunne også få en god snak om det mere tekniske, om de forskellige flyvevåbens historie og opgaver i hjemlandene, som bl.a. var Græ​kenland, Polen, Belgien, Frankrig, Sverige, Schweiz, Tyskland og Storbritannien.


Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland på plads 

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland stillede med en række gode politihjemmeværnsfolk, som bistod trafikafviklingen, og dét var der rigeligt brug for; med små 125.000 gæster, der alle ville både frem og tilbage fra de spændende oplevelser, eller når de måske havde fået lidt trætte fødder, efter at vandre rundt på den store opvisningsplads. 

Midt ude blandt publikum, havde Infanterikompagni Eshøj opstillet deres motoriseret overvågning, bemandet af nogle af vore gladeste og mest engagerede soldater, som viste materiel frem, og fortalte om de opgaver, de løser.

Der var plads til både børn og voksne i bilen, et par gode hyggelige røverhistorier eller en hurtig plads til en hurtigt familiesnapshot, når mor eller far gerne ville have et billede med sin mobil.


​Dannebrog på vingerne

I forbindelse med opvisningerne virkede det til, at både de engelske Red Arrows samt svenskernes Saab-fly - både den gamle Draken og den nye JAS 39 Gripen, samt den nye franske Rafael, vakte lidt mere begejstring hos især den del af publikum, der virkeligt har interesse i at vide alt om de forskellige flytyper.

Dog var der ingen, som i popularitet, kunne overgå vores egen ”Dannebrog” - En F16 , malet i rød-hvide farver, præsenteret da flaget have 800 år jubilæum for snart to år siden. Her klappede publikum lidt mere ivrigt og begejstret, mens piloten nærmest dansede henover himlen. 

På vej ud til parkeringen fik jeg flere gange fortalt, at flere af tilskuerne allerede glædede sig til næste gang -Så man kan vist roligt kalde oplevelsen i Karup for en succes.







Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring