Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HDEJY pa SKYPER-1 2023 i Hevring

Hjemmeværnsdistrikt Østjylland havde i denne weekend sendt soldaterne til Hevring Skydeterræn, hvor de skulle øve enkeltmandsfærdigheder på deres personlige skydevåben.

11-06-2023

Hjemmeværnsdistrikt Østjylland havde i denne weekend sendt soldaterne til Hevring Skydeterræn, hvor de skulle øve enkeltmandsfærdigheder på deres personlige skydevåben.

Der var opsat en større mængde faldmål på SF-banen, hvor skytterne kunne træne skydning fra skyttegrav og samtidigt kunne makkeren i hullet træne i at korrigere nedslagene ved hjælp af udleveret kikkert, så målene i det fjerne også blev nedkæmpet i den stærke vind på tværs af banen, der det ene øjeblik gik fra højre mod venstre og inden man fik set sig om kom vinden fra venstre mod højre. Skytterne fik undervejs gode råd med hensyn til skydestillinger og ildafgivelse af de kyndige instruktører.


På bane otte var der opsat Let Støtte Våben, så skytterne kunne træne ildafgivelse på mål på meget lang afstand, en udfordring som skytterne tog i mod med stor glæde, det er altid en spændende udfordring af skulle ramme mål som man skal sigte langt fra i mål for at kunne ramme. M95s storebror kan noget mere end lillebror kunne flere af skytterne konstatere efter skydningen med LSVet.

Derudover var der opsat to handlebaner som satte vores soldaters evner på prøve i både reaktion og fokus. Der var både skiver der poppede op som enkelt modstandere og et mix af modstandere på halvlang afstand og så pludseligt en ny modstander meget tæt på, før skytten nået at nedkæmpe målet længst væk. Der skulle både tænkes og handles hurtigt.


På håndgranatkursus var der først tørtræning for en meget stor gruppe tilmeldte soldater og efter en grundig træning, så gik de videre til de skarpe granater der kunne høres på alle skydebanerne i området. Alle kom vel igennem kursus. Der er nu noget særligt i at kaste sin første håndgranat.


Der var en rigtig god stemning blandt vores soldater uanset hvor man kom til på banerne, for det var et alsidigt og krævende program som vores uddannelsesbefalingsmænd i S7 havde lagt og deres instruktørpulje var kompetente og kom med masser af konstruktiv vejledning som gjorde at soldaterne flyttede sig fra skydning til skydning.

Sikkerhedskontoret var som altid bemandet af kompetente folk der ledte sikkerhedsarbejdet med præcision, mens Inger som altid var garant for at rammerne omkring aktiviteten virkede.

Til weekendens aktivitet havde HDEJY fået lov til at låne stabskompagniets logistikfolk Morten og Lasse der var her, der og allevegne og var behjælpelig med stort og småt, det er de her "usynlige" soldater i baggrunden på sikkerhedskontoret, de praktiske folk og logistikken der binder det hele sammen.


Nu er soldaterne vendt hjem til deres hjem og nu skal resten af weekenden nydes.

Gik du glip af del 1 af SKYPER23, så fortvivl ikke, for du kan allerede nu tilmelde dig del 2, som finder sted 22. september 2023 - 24. september 2023. Kontakt underafdelingens skydelærer som har mere information.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring