Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hvem sørger for ammunitionen og maden kommer når vi er på skydelejr?

Ja, tingene kommer ikke af sig selv når vi drager på skydelejr, det er en stor opgave hos S4 (logistik) hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, at få sa..

10-10-2023

Ja, tingene kommer ikke af sig selv når vi drager på skydelejr, det er en stor opgave hos S4 (logistik) hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, at få samlet alle de ting der skal bruges på en skydelejr som den SKYPER vi netop har afholdt i Borris.

Og så skal tingene pakkes og flyttes til lejren i Borris Skydeterræn, denne del sørger forsyningsbefalingsmand Morten og hans hjælpere der har taget opgaven med at være de praktiske edderkopper, på en stor opgave som den i Borris.

Det betyder også at de er oppe før alle andre og også er de sidste der kan komme i seng, det er et stort værdifuldt arbejde som de frivillige forsyningsfolk løser.  

De sørger for at være klar i våbenkammeret, når soldaterne skal have udleveret deres våben, de sørger også for at skydelederne på banerne har den ammunition som de skal bruge til dagens skydninger, men de sørger også for at der kommer vand og mad rundt på banerne når det er spisetid ude i terrænet.

Og derudover løser de store som små opgaver, som da en soldat manglede et snørebånd, det er kort sagt den uundværlige schweizerkniv som altid gør deres yderste for at løse opgaverne som kommer deres vej.

Chef for S4 hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland Anna er meget tilfreds med "sine" folk og fortæller:

Folkene bag logistikken har (igen) gjort et rigtig godt stykke arbejde. Det har været en fornøjelse at følge dem, og opleve det gode samarbejde imellem logspec'er og forsyner internt og eksternt med skydeledere og øvrige. 

De er First in - last out. Men humøret er lige højt henover hele døgnet. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring