Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I weekenden anmodede Østjyllands Politi om støtte fra Hjemmeværnet

Det betød at den vagthavende hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland blev rykket ude af den trygge søvn, da telefonen ringede ved midnatstide

13-03-2024

Det var Østjyllands Politi der var i røret og de havde brug for støtte i forbindelse med at sikre et brandsted, til Politiets teknikere kunne komme for at undersøge brandårsagen.

Det opkald satte gang i en kædereaktion, der skulle findes et Hjemmeværnskompagni i området der kunne løft opgaven. Valget faldt på Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj, der blev kontaktet og fik overdraget opgaven fra vagthavende hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland.

Hos Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj blev der sat gang i endnu et led i kæden og en gruppefører blev bedt om at løse opgaven, han kontaktede de første soldater på listen, som derefter hurtigt satte kursen mod brandstedet og afløste de politifolk der havde opgaven til afløsningen nåede frem, og politibetjentene kunne frigives til andre opgaver.

Opgaven blev løst af to vagthold fra Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj. Og den ene af soldaterne Michael fortæller at han lå og sov i sin seng, da han blev ringet op af sin gruppefører lidt efter midnat. Michael vidste med det samme der var tale om at der var brug for hans hjælp, da gruppeføreren ringede så sent, så han tog naturligvis telefonen.

Fremmødt ved huset fik soldaterne overdraget en radio af politiet, så de kunne holde kontakten med både politibetjentene i området og de der var på vagt på Politistationen i Aarhus. Politiet kom også forbi flere gange i løbet af natten, både for at hører hvordan det gik, og for at give soldaterne kaffe at varme sig på. Samarbejdet med Østjyllands Politi var som altid godt. Der er et godt og tillidsfuldt samarbejde som frigiver politifolk til andre opgaver når soldaterne møder frem.

Michael fortæller at han personligt føler at han gør en indsats for samfundet, hvilket også er en af grundene til at han meldte sig til Hjemmeværnet. Uanset størrelsen på opgaven, skal man være omstillingsparat og klar på at løse stort som småt. Så ja, jeg føler jeg gør en forskel ved at hjælpe til i samfundet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring