Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Infanteriweekend Finderup 2023

Hjemmeværnsdistrikt Østjylland har i denne weekend sendt sine soldater fra infanterihjemmeværnskompagni ESHØJ, der også inkluderer en MOTOV-deling på feltøvelse i Finderup Øvelsesterræn.

27-08-2023

Hjemmeværnsdistrikt Østjylland har i denne weekend sendt sine soldater fra infanterihjemmeværnskompagni ESHØJ, der også inkluderer en MOTOV-deling på feltøvelse i Finderup Øvelsesterræn.

Og her forsøgte modstanderen sig med at komme ind i området fra den sydlige kant, de forsøgte endda gentagende gange at finde en åben vej ind i området, men det lykkes ikke.

I det sidste forsøgt kørte de endda på MOTOV-delingen der meget kontant afviste modstanderen med et heftigt ildoverfald, modstanderen fortræk sig straks efter ildoverfaldet hastigt ud af området, mens ilden forsatte til de var ude af syne.

Hos den forsvarende styrke kostede ildoverfaldet desværre en såret soldat, der var blevet ramt i den ene lunge, han kom under kyndige hænder, hvorefter man hastigt transporterede den sårede ind til KSN og den rette lægehjælp.


Oberstløjtnant Christina Skou Pojezny, chef for Hjemmeværnsdistrikt Østjylland var sammen med Eshøjs ledelse draget ud til infanterisoldaterne som har gravet sig ned i en kampstilling, hvor de forbereder sig på at kunne modstå et eventuelt angreb fra modstanderen, som allerede var erkendt i nærheden af deres kampstillingen.

I kampstillingen var der gravet efter alle kunstens regler, der var afsat god tid til at opnå et godt resultat, og god tid er oftest en udfordring når man er på korte weekendøvelser, der skal presses så meget læring igennem som muligt og der skæres lidt hjørner, men ikke denne gang. Og øvelsesledelsen havde set rigtigt, der var stor tilfredshed blandt soldaterne med at de havde tiden til at gøre det fuldt ud denne gang.


Den onde modstander havde fortaget opklaring mod infanterisoldaterne fra ESHØJ, både visuelt med støvler på jorden, men også med droner og det var tydeligt når man sad midt i det hele blandt soldaterne at det med droner var noget de var meget opmærksomme på.

Lørdag eftermiddag kom det første angrebsforsøg fra modstanderen der angreb fra den sydlige kant, det var dog blevet observeret af ESHØJs drone mandskab, der virkelig fik fløjet meget under denne øvelse, derfor var hullerne allerede bemandet og efter en voldsom ildkamp blev fjenden afvist, dog måtte de efterlade to sårede soldater, som soldaterne fra ESHØJ måtte behandle, en af disse måtte selv kravle/slæbe sig selv 20 meter før at soldaterne fra ESHØJ følte sig sikre nok til at kunne komme den sårede modstander til hjælp.


Senere forsøgte modstanderen sig igen, denne gang fra en mere nordlig retning, også her blev der udkæmpet en voldsom ildkamp, denne gang befandt deres udsendte sig blandt modstanderne og det var en voldsom oplevelse at opleve den massive ild der blev lagt mod fjenden der atter igen måtte trække sig.

Her sluttede øvelsen for S9 hos Hjemmeværnsdistrikt Østjylland, der blev lidt senere udkæmpet en sidste slag, efter mørket og roen atter havde lagt sig.

Stemningen blandt soldaterne fra ESHØJ og modstanderstyrken fra FYN var meget høj, begge parter havde allerede lørdag først på aftenen fået mere end rigeligt viden og erfaring med i rygsækken til fremtiden.

Stor ros til ESHØJ for at havde realistiske sanitetsmomenter med i øvelsen, som blev ledet af en læge fra Forsvarets Sanitetskommando.

​ 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring