Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldaterne er pa vagt pa Aarhus Havn

Soldaterne fra Hjemmeværnsdistrikt Østjylland og Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection er forsat på vagt på Aarhus Havn.

19-08-2023

Soldaterne fra Hjemmeværnsdistrikt Østjylland og Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection er forsat på vagt på Aarhus Havn.
Soldaterne fra Hjemmeværnsdistrikt Østjylland bevogter landjorden, mens Maritime Force Protection har deres både med soldater i vandet omkring transportskibet ARK Patriot, hvor vores amerikanske gæster forsat er i fuld gang med at flytte køretøjer og container ud af skibets enorme lastrum.
Området emmer af voldsomme hestekræfter og duft af dieselolie fra de store motorer i de mange køretøjer, heriblandt Abrams kampvogne og infanterikampkøretøjet Bradley, begge køretøjer der er hjørnestene hos det amerikanske landbaseret forsvar.
Men der er også et sandt hav af forskellige køretøjer, som alle indgår i den amerikanske bataljon, der er mellemlandet i Aarhus for så af landvejen og med jernbanen at blive flyttet til endestationen i Polen, hvor de som en del af deres turnus, i ni måneder skal indgå i Operation Atlantic Resolve, som er NATOs forstærkning af vores nabolande ved den østlige side af Østersøen.
Opgaven i Aarhus Havn er langvarig og der er derfor opstillet en mindre by til både de danske og amerikanske soldater. Den amerikanske del har endda en ”borgmester”, som sammen med sine folk løser store som små udfordringer vores amerikanske gæster møder undervejs.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring