Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uddannelse i godt infanterivejr på Flyvestation Tirstrup

Flyvestation Tirstrup måtte igen holde for på uddannelsessiden, da flere underafdelinger var i gang med forskellige uddannelser i weekenden op til påskeugen

01-04-2021


​Af OS K. Gunnestrup  | Foto: OL C. Pojezny​

Der var lejlighed for at støde ind i forskellige momenter i weekenden op til påskeuge, hvor flere underafdelinger var i gang i området på Flyvestation Tirstrup for at dygtiggøre​ sig. Vejrmeldingen lød på godt infanterivejr, og det er jo, som altid, en af de ting, der kan trække en soldat op af sofaen og ud i terrænet. 

"Det var en stor fornøjelse af komme ud og møde alle de dygtige og engagerede frivillige soldater, som deltog i denne weekends aktiviteter", fortæller distriktschef oberstløjtnant Christina Pojezny, der heller ikke kunne modstå fristelsen til at se uddannelsen og soldaterne an i det gode vejr.

Det var i weekenden muligt at træffe ​hunde og hundeførere i gang med træning af bl.a. afsøgning.


















De af distriktets gruppeførere, der var bidt på krogen, og var taget med på den vedligeholdende uddannelse for gruppefører og gevær-​1,​ fik lejlighed til at sætte fokus på ledelsesværktøjet 5-punktsbefaling, deres befalingsteknik og anvendelse deraf i forskellige opgaver som fx bevogtning og kampstilling.

​​































Og så var der et godt tilbud til alle de, der elsker grej og gadgets, om ​at blive uddannet på signalmateriel og i signalprocedurer, så man er klar over, hvornår man står med RDO371's mikrotelefon i hånden eller jonglerer med Sitaware EDGE tablet. 

Hvis du nu sidder og tænker, at du er gået glip af noget vigtigt, så er det med at tage fat i nærmeste fører og/eller underafdelingens uddannelsesstøtteofficer (UDSTOF), som har fingeren på pulsen hvad angår uddannelse. 

Der er mere på vej og aktiviteter for resten af året findes allerede i HDEJY's AKOS og er oprettet her på HJV.dk.


​​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring