Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vi har mødt Mikael på 21 år

Mikael er på vej ind i Hjemmeværnet i Østjylland. Han skal når han er igennem de sidste detaljer være soldat hos Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland

13-10-2023

Mikael er på vej ind i Hjemmeværnet i Østjylland. Han skal når han er igennem de sidste detaljer være soldat hos Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland. Mikael afsluttede sin værnepligt hos Jydske Dragonregiment i maj 23.

Mikael fortæller at han var meget glad for at aftjene sin værnepligt hos Jydske Dragonregiment i Holstebro "Det var mega fedt, jeg elskede at stå til appel og så hører og se kampvogne køre i baggrunden. Det var en rigtig god tid for mig."

"Jeg lærte at få mere orden på mine stumper, jeg ved hvor jeg har tingene, mine sko er altid i orden. Men generelt har jeg fået mere styr på tingene, også i livet, at være soldat sætter tingene i perspektiv."

Hvordan fik du information om Hjemmeværnet?

"Jeg kendte til Hjemmeværnet i forvejen, men ikke sådan helt præcist hvad deres opgave var og hvilket udstyr de havde." Hjemmeværnet var på besøg hos Jydske Dragonregiment på Holstebro Kaserne, et par måneder inde i min værnepligt og her fortalte de om Hjemmeværnet, hvad de arbejdede med, og hvilket udstyr og våben, som de havde til deres rådighed. "Jeg følte mig bagefter meget oplyst om hvad Hjemmeværnet var og kunne, og da jeg flyttede til Aarhus for at læse, så kontaktede jeg dem og søgte om optagelse."

Hvad forventer du at få ud af at være med i Hjemmeværnet?

"Jeg forventer at jeg i Hjemmeværnet kan vedligeholde og udbygge den uddannelse som jeg fik hos Jydske Dragonregiment i Holstebro, og dermed at kunne fastholde min kontakt til Forsvaret, mens jeg læser i Aarhus."

Hvorfor Hjemmeværnet og er Hjemmeværnet nødvendigt i Danmark?

"Jeg vil som sagt gerne vedligeholde min militære uddannelse og dygtiggøre mig. Lige om lidt skal mit kompagni f.eks. til bykampuddannelse, noget som vi ikke prøver under værnepligten, og det vil jeg rigtigt gerne med til."

"Og ja, Hjemmeværnet er nødvendigt og vigtige, for det er vigtigt at Danmark har frivillige, der kan træde til når Forsvaret, Politiet og samfundet har brug for hjælp." 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring