Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnsdistrikt Nordjllands ankomst til paradepladsen

Afslutning på Hjemmeværnets landsøvelse 2016

Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland har været på Landsøvelse i Bjerre Herred sydøst for Horsens, med over 5000 deltager, hvoraf de godt 400 kom fra Nordjylland. Øvelsen sluttede søndag med parade for Hendes Majestæt Dronningen.

07-06-2016
En varm weekend i uniform er afsluttet, og der bliver kigget tilbage på en fantastisk weekend. Uanset hvor vi færdes i weekenden og især søndag sidst på dagen på Aalborg kaserner lød det, ” Det har været en fantastisk øvelse, selv om det har været meget varmt, så har det været godt. Også paraden i formiddags har været speciel, marchturen frem og tilbage, publikums kommentar gjorde at ryggen blev ranket lidt mere. Men nu skal det blive godt at komme hjem og få støvlerne af.”
 
Også fra distrikt chefen lyder der rosende ord:


Kære Alle 
Jeg har aldrig set noget lignende!
 Sikken en weekend. Jeg er meget glad og stolt - og lidt træt, men trætheden bliver fortrængt af den fantastiske weekend, vi har haft sammen.
I denne weekend har I gjort noget helt særligt - noget Hjemmeværnshistorisk, der vil blive talt om i mange år!
 
På øvelsen fredag og lørdag har jeg aldrig set så mange knokle så meget på, i så lang tid og være så motiveret og engageret i hele perioden.
Jeg var ude i terrænet og møde jer og forsøgte at møde så mange som muligt. Under denne øvelse mødte jeg over alt glade og smilende soldater, der bare gik på uden at kny.
Det hele skulle afsluttes med en parade, hvor hele distriktet marcherede ind og ud - hvis ikke jeg havde fået gode oplevelser, så fik jeg det i overmål lige fra kasernen ind til paradepladsen og retur igen – mere end 400 soldater marcherende på tre geled.
 
Jeg har aldrig set eller oplevet noget lignende, aldrig har jeg fået så mange positive tilkendegivelser såvel fra jer som fra civile tilskuer og andre Hjemmeværnssoldater samt kolleger - alle syntes det så helt fantastisk ud.
 
Da vi ankom til paradepladsen og vi havde gjort venstre om og enhederne var blevet formeret blev jeg lidt rørt - det var bare et helt vildt imponerende syn. Jeg har ikke styr på hvor meget vi fyldte i længden, men det var mere end 200 meter.
Paraden blev krydret med tre fantastiske taler. Først chefen for Hjemmeværnet general major Finn Winkler derefter Viceforsvarschef generalløjtnant Per Ludvigsen og til sidst Hendes Majestæt Dronningen. 
 
Jeg vil ikke fremhæve enkeltpersoner eller enheder, men jeg vil sige til alle, hver og en, der var på øvelsen og var med til paraden, mange tak for, at jeg står tilbage med en oplevelse, der formentlig går mange år inden den kan gentages.
Jeg har ikke ord, der kan udtrykke nok tak til alle - jeg står tilbage med en helt fantastisk oplevelse og jeg håber meget det er gengældt. 
I har gjort mig glad
I har gjort mig stolt over at være chef for jer. 
Sammen kan vi gå gennem hvad som helst! 
 
Mvh. 
JAN JOHANSEN
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring