Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Mon de alle har nået frem til samme kordinat

Ansøger på LPU 1

Uddannelses weekend i Tranum bød bla. på LPU 1, GV1, 14 timers førstehjælp og uddannelse i Sitawear, samt for nogle rekognoscering i Finderup øvelsesterræn, inden øvelse Grå Ulv.

26-08-2018


Har vi fundet den rigtige kordinat                           Næste opgave noteres
Det er første gang Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland afholder kursus i Sitawear, som er et taktisk førings system, der bruges fra delingsføre og opefter i underafdelingerne samt fra distrikt og opefter. På distriktet har staben arbejdet med Sitawear i nogle år, men for underafdelinger er det et nyt stykke værktøj, hvilket kræver en del uddannelse samt kendskab til pc.  Der blev talt en del i grupperne og dem som ikke sad med pc’en gave udtryk for at det var svært når de ikke selv havde det i hånden.

LPU 1 kursisterne har signal uddannelse
På LPU1 var der en enkelt kursist som skilte sig ud da han deltog i kedeldragt, hans ansøgning til Hjemmeværnet var på vej igennem systemet da han blev tilmeldt og han fik sin kontrakt om fredagen. Til spørgsmålet om hvad så hvis du fik afslag var svaret ”Det var bare ærgerligt, men jeg tager hjem med nogle ting, som jeg så kan bruge på andre måder”. Martin har noget kendskab til Hjemmeværet i forvejen da hans far også er medlem, han skal dog ikke i samme kompagni som sin far. Martin syntes også at det var gået stærkt med ansøgningen, han skrev ansøgning i juli. Nu så han frem til at få taget mål til uniform og få den.

1.1 her er en anden en
Det er første gang at Distrikt Nordjylland har kursister med på LPU1 inden deres ansøgning er gået igennem. Det er en god måde at fastholde ansøgeren på, da der i nogle tilfælde kan gå flere måneder inden deres ansøgning er gået igennem. Som Martin sagde ”det giver nogle gode oplevelser, nye kammerater, og man lære nye ting også om sig selv.


Kursisterne på 14 timers førstehjælp


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring