Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

GD i terræn

​GD i terræn

Borris skydeweekend - mere end bare skydning!


Omkring 230 skytter fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland og fra Trænregimentet i Aalborg er samlet til uddannelse i deres militære færdigheder.

26-10-2018

 

​​​​I denne weekend vil beboere omkring Skydeterrænet i Borris opleve høj aktivitet i området.

Omkring 230 skytter fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland og fra Trænregimentet i Aalborg er samlet til uddannelse i deres militære færdigheder.

 
Weekenden er traditionsrig, og afholdes i år for 16. år i træk. 
Hjemmeværnet er ansvarlig for uddannelsen og gennemførelsen.

 
De seneste år har der – udover hjemmeværnets frivillige soldater – også deltaget en mængde unge mennesker, der er i gang med Hærens Basis Uddannelse (HBU). De deltager som led i deres værnepligt.

 
Borris skydeweekenden byder på en række forskellige skydninger. Under enhedsskydninger indsættes soldater som en hel gruppe eller en hel deling i samme skydning på samme tid. Det betyder, at ikke kun skytterne trænes. Gruppeførerne får også lov at øve deres ledelsesmæssige færdigheder under meget virkelighedstro forhold.

 
Så stort et arrangement kræver rigtig mange hjælpere. Ud over hjælperne ude på skydebanerne, er der folk, der sørger for nye forsyninger, nogle der sørger for udbringning af mad og nogle står for modtagelse og indkvartering af de mange mennesker. Mange tager fri hele fredagen, andre tager fri noget af dagen – og resten har travlt med at komme afsted efter fyraften. Fælles for de fleste er, at de er frivillige – og at de elsker at være det.

 
 
 
 
 
Rasmus Nansen fra Hjemmeværnskompagni Frederikshavn fortæller: ”En af dem fra Søværnets sergentskole skrev i vores Facebookgruppe i går, og sagde, at han manglede to figuranter til en af deres uddannelser i dag. Kun i formiddag. – Og jeg havde jo taget fri hele dagen, så det kunne jeg jo godt nå at hjælpe med”. Så Rasmus har lagt med et (sminket) skadet knæ hele formiddagen – inden han drog afsted sammen med resten af holdet mod Borris. Sådan er det, at være med i hjemmeværnet – fællesskabsfølelse, når det er bedst.
– Og et hjælpsomheds-gen, der kan være svært at begrænse!
 
Klargøring på én af banerne i Borris
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring