Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Indsættelse af Politihjemmeværnskompagni Vendsyssel på gerningssted ændret fra otte til 48 timer

Politihjemmeværnskompagni Vendsyssel blev mandag eftermiddag indsat i Præstbro ved Dronninglund for at sikre gerningssted.

​Tekst og foto: Ulla Sølvsten

09-02-2020

Nordjyllands Politi havde i første omgang anmodet om at få sikret et gerningssted ude på landet i otte timer. De tekniske undersøgelser af huset og de omliggende arealer trak dog ud, hvilket medførte en anmodning om yderligere sikring.

Delingsføreren Dennis, fra Politihjemmeværnskompagni Vendsyssel fortæller under en vagt:  - Jeg fik travlt, da vi modtog anmodningen om forlængelsen. Jeg skulle have fundet nyt vagtpersonel, som helst kunne tage en samlet vagt over mange timer. Vi skal forblive i området i 48 timer, hvor den første rekvisition på støtte lød på otte timer. Kompagniet har heldigvis mange, som der kan trækkes på, således at vi med fem vagthold kan dække den periode, som politiet har anmodet os om.

De indsatte soldater har til opgave, at sikre at ingen kommer inden for afspærringsområdet. Der fortages runderinger langs afspærringen for at sikre at afmærkninger ikke er blevet fjernet samt plomber på alle døre er hele.

Tirsdag aften var både kold og meget blæsende. Heldigvis var det muligt at få varmen i køretøjet, hvor det røde lys var tændt inde i kabinen. Herfra kunne der observeres over et stort terræn, idet bilen var parkeret således, at det var muligt at se indkørslen og de fleste døre ind til bygningerne.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224