Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jamen vi gør det da gerne


Hvad er det egentlig, der får frivillige hjemmeværnssoldater til gang på gang at bruge fridage, weekender og ferier på at stille op, når der bliver kaldt?

25-09-2018

Af Informationsofficer Palle Strandgaard, Presse- og Informationscenteret/Øvelse Night Hawk.

Et særdeles aktuelt spørgsmål, når man kigger rundt på aktiviteterne under den igangværende øvelse Night Hawk, hvor flere hundrede hjemmeværnssoldater er involveret.

 Specialoperationsstyrker bliver landsat ved momentet i Thisted. (Foto: Henrik Palshøj).

Men hvor end man træffer dem, er der smil på læben. "Moralen er høj – og stadig stigende", er der flere, der så flot udtrykker det. Og det til trods for et vejrlig, der byder på både kulde, regn og blæst, men dog også på lidt sol ind i mellem.

Skudt i ballen

Mange af hjemmeværnssoldaterne deltager i en stor momentstyrke, der figurerer "fjenden" for specialoperationssoldaterne, der øver opgaver til vands, til lands og i luften.

Sebastian Dohn, syntes det var "skide fedt".

I de smukke omgivelser omkring Beredskabsstyrelsen i Thisted finder vi Gitte Thinggaard, der er blevet skudt i ballen. Gitte og hendes kolleger er figuranter ved et moment, der skal angribes fra havet og fra luften (helikoptere og RHIB's). Hun og Sebastian Dohn er forstilt sårede. Sebastian er blevet skudt i lysken.

 – Jeg syntes, det er både sjovt og spændende at deltage i denne øvelse, siger Gitte, og nu får jeg så mulighed for at prøve at flyve i helikopter, siger hun med et glimt i øjet. Jeg er glad for at deltage i en sådan øvelse, der er både relevant og spændende, slutter Gitte.

Evakueret med helikopter

Øvelsen i Thisted forløb som planlagt. Gitte og Sebastian fik deres helikoptertur, selvom det blev en noget kold omgang. Der blev også plads til Søren Prior Hansen, der figurerede som spion for "terroristerne", der alle blev nedkæmpet.

 

Sebastin og Gitte blev evakueret med helikopter, og selvom de ser lidt betuttede ud, så blev det til en udmærket tur. (Foto: Henrik Palshøj).

Alt i alt et spændende moment, som også figuranterne, fra Hjemmeværnskompagni Thy, løste til fulde. Og som de selv udtrykte det: Vi er vilde med det her, og vi kommer da gerne, når der bliver kaldt.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring