Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Arkiv-foto

Hjemmeværnet invaderer Læsø – øver beredskab på øen

Læsø's borgere opfordres til deltage i øvelsen lørdag aften, hvor indfaldsvejene til Byrum afspærres.

08-11-2023

​Der bliver travlhed på havnen på fredag, når omkring 100 soldater går i land på Læsø.

Soldaterne skal øve de militære færdigheder, der kræves for at være en del af Danmarks samlede beredskab – herunder forsvaret af de mindre øsamfund.


Øvelsen vil fortrinsvist foregå lørdag, hvor civilbefolkningen søges inddraget lørdag aften. Mindre indfaldsveje i Byrum vil være afspærret med bemandede adgangskontrolposter, hvor soldater vil spørge, om man har lyst til at deltage. Vil man ikke det, er det naturligvis helt i orden.


Hjemmeværnskompagni Læsø har 22 aktive medlemmer, og i weekenden bliver de suppleret op med mandskab fra Frederikshavn, Hjørring, Skagen og Sindal-Hirtshals. I forbindelse med øvelsen stiller Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland op med en informations-stand ved Super Brugsen i Byrum og ved Dagli Brugsen på havnen. Her kan borgerne på Læsø høre om, hvorfor det er vigtigt at have et Hjemmeværnskompagni lokalt forankret på øen. Der vil også være aktiviteter for børn på standen.


Samtidig med at være det mindste kompagni i landet, er det også enheden med den højeste gennemsnitsalder. Kompagniet søger derfor nye medlemmer, der brænder for frivillighed, og som har tid og lyst til at stille op både i krise og krig. Den lokale forankring er vigtig alle steder, men i særdeleshed i et øsamfund som Læsø, hvor hjælpen fra fastlandet er lang tid undervejs.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring