Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hvem er vi

Bliv klogere på eskadrille 272 Vestjylland

Hjemmeværnseskadrille 272 Vestjylland , der som navnet antyder ligger i det vestjyske fra Thyborøn i nord til Ølgod i syd , er et såkaldt Flyverhjemmeværnseskadrille.
Vi har til opgave at yde støtte til Flyvevåbnet i fredstid og i forhøjet beredskab og krig.
Vi har medvirket med figuranter, sminkører og instruktører til kontroløvelser af Flyvevåbnets værnepligtige og faste personel på flyvestationerne.
Vi deltager også i store redningsøvelser med flyvevåbnets Redningseskadrille 722.
Vi løser Hjemmeværnets kerneopgaver, som er overvågning, bevogtning og støtte til det øvrige lokalforsvar og det civile samfund.

Vores særkende er engagement, fælles ansvar og kammeratskab. Vi lægger vægt på kvalitet og dybde i vores aktiviteter og har fokus på den enkeltes uddannelses- og udviklingsønsker.
 
dronparad7.jpg
 
 
Organisation
Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til fysisk udfoldelse.
Som medlem en man sammen med 8-10 andre i en gruppe, der sammen med 2-3 andre grupper/tropper indgår i en deling på ca. 30.
Flyverhjemmeværnets medlemmer færdes hjemmevant på flyvestationer og i lufthavne og yder vigtig støtte til flyvevåbnet. Vi løser opgaver som bevogtning, sikring, adgangskontrol og eftersøgning og er specialuddannet til at håndtere opgaver, der har med fly og flyvning at gøre.

Flyverhjemmeværnet er en særligt specialiseret gren under hjemmeværnet og har først og fremmest til opgave at støtte Flyvevåbnet. Det kan være ved at bevogte og sikre de danske flyvestationer og lufthavne, at hjælpepolitiet ved eftersøgninger, naturkatastrofer eller andre krisesituationer eller at stille med instruktører til uddannelse og øvelser.
 
billede4.jpg

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring