Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HVE 272 på opklaringspatrulje

Soldater fra HVE 272 fik sig sidste søndag en på opleveren da de gik opklaringspatrulje i den vestjyske natur.

19-03-2015
Søndag d. 15 marts var 1 GRP. fra HVE272 mødt frem til en spændende opklaringspatrulje
Planen var at vi skulle ud at have nogle kilometer i benene i fuld skyt samtidig med, at vi kunne lære de nyere  medlemmer  bedre at kende og samtidig få opfrisket feltmæssige militære færdigheder.
Øvelsens indhold var der ingen der kendte til på forhånd, da EC havde stået for at arrangere øvelsen på opfordring fra Casper og undertegnede fra UNG Gruppen.
Så det var spændte soldaterne der mødte ind på HVE 272’s domicil kl. 0900 til befaling. Herefter blev der gjort klar til kamp.  Der skulle medbringes våben, rygsæk/paksæk, sanitetstaske, kamera, feltration, materiel til OV, samt materiel til vandpassage.
Gruppen forskød fra domicilet ud i det bagvedliggende terræn mod marchmål stråsø hvor et fiktivt depot skulle bevogtes.
Gruppen skulle gå en opklaringspatrulje mod marchmål depot Stråsø. Undervejs skulle der meldes om fjendtlige eller mistænkelige hændelser og observationer, og om muligt fotodokumentere det til senere efterretningsmæssig brug.  Der skulle også optages kontakt til 3 GRP og lave BSO med 5min. beredskab.
Gruppen skulle forudse at skulle støtte 2 GRP på Vind hede,  på ordre iværksætte ildoverfald fra uforberedt kampstilling, passere vandløb og  klargøre og afmærke landingszone til helikopter. Så der var lagt op til en spændende dag for patruljen.
Vejret viste sig fra sin bedste side, terrænet var smukt og på samme tid udfordrende og dyrelivet rigt.
Momenterne undervejs stod EC og SKLÆ for så gruppen ved flere lejligheder fik kvalificeret modstand.
Vi fik alle en god og lærerig oplevelse samtidig mens vi blev godt fysisk brugt under patruljen i den flotte vestjyske natur.
Af. IT-BM J. Christiansen


  
 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring