Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nyt medlems oplevelser med BootCamp

​Thomas er en af de ny medlemmer i eskadrille i 272 Vestjylland. Der er fuld fart på ham og han har netop gennemført sin lovpligtige uddannelse på Bootcamp.

19-10-2017
Blækket på kontrakten var næppe blevet tørt inden Thomas ugen efter blev iklædt. Ugen efter deltog han i sin første aktivitet sammen med eskadrillen med støtte til airshow på Stauning lufthavn. Ugen efter blev han sendt afsted på BootCamp på Christiansminde.

Vi gav ham nogle spørgsmål omkring hans oplevelse på bootcamp’en. Dem vil vi gerne dele med Jer.
 
Hvordan var din oplevelse af Bootcamp’en ?
Min oplevelse af Bootcamp var en positiv oplevelse. Før bootcamp havde jeg intet kendskab til  normer og regler inden for forsvaret, hvilket betød jeg lavede mange af begynder fejlene, baret på indendørs, tog ikke jakken af, når man var i kantinen osv. Min oplevelse af Bootcamp er, at man får utrolig meget ud af det, både fagligt, men også psykisk. Alle de udfordringer og prøver du vil komme op til, er du ikke alene om. Du er 1 ud af 20 i delingen, det betyder alle ved hvad du kan have af udfordringer, og alle ved hvad de kan gøre for at hjælpe dig med at komme i mål. Du lærer at verden ikke handler om dig, men i stedet din deling. Hvad du gør, påvirker din deling positivt og negativt. Bootcamp vil give dig masser af udfordringer og oplevelser og venskaber for livet.
 
Hvad var sværest for dig på Bootcamp ?
Det sværeste ved Bootcamp var nok når jeg ser tilbage, kort og orientering, da jeg ikke er skarp med nord syd vest og kort, har dette været en udfordring, men en udfordring jeg har budt velkommen. En anden ting der har givet mindre udfordringer er, at huske meget af de teoriske sin f.eks. når man snakker om krigens love, cbrn. Det var ikke teoretisk svært som sådan, men det kan være tørt materiale.
 
Hvad var det sjoveste på Bootcamp ?
Jeg er en mand på 25. Det sjoveste var jo selvfølgelig, at blive trænet i våben og skydestillinger, og så ellers ud i felten og lære om kampstillinger og de forskellige huskeord både før, under, og efter kampen, leve af feltrationer, og ud på bevogtning øvelser, og blive prøvet af for alvor var klart den fedeste oplevelse.
 
Hvad synes du om hjemmeværnets instruktører?
Jeg har kun rosende ord for de dygtige instruktører der var med. Alle har vist stor faglig dygtighed, og har været nogle af de mest interessante mennesker, jeg har mødt. De er altid villige til at forklare tingene 2 gange. Hellere en gang for meget end for lidt, og gode til at bruge andre læringsmetoder, så alle får pointen ind i skallen. De viste hvornår de var officerer, og hvornår de var ligesom os, med på en spøg og snak. De har knoklet og knoklet med at få os uddannet og få alle med, og fik skubbet til mange af vores grænser og vist at vi kan, og skal. 
 
Hvad var dine forventninger til bootcamp’en og blev de indfriet?
Jeg havde forventet at jeg vil blive presset og komme til at få fede oplevelser. Begge dele blev opfyldt.
 
Hvordan var niveauet på det faglige indhold?
Jeg er typen af mennesker der ikke kan få nok lige så snart der er blod på tanden, jeg ville dog ønske at der var lidt mere fyld på visse teoriske ting, som førstehjælp på kampplads, og jeg så meget gerne, at man brugte mere tid på at få noget god gammeldags motion ind. men hele bootcampen er presset ind på 23 dage, og jeg forstår godt at man ikke kan få alt med.
 
Har du nogle gode råd du vil give videre til andre der skal på bootcamp ?
Mine råd til den næste der kommer på bootcamp er følgende:
1. hvis du har svært ved at stå tidligt op om morgen, så gør dig den tjeneste, at inden du starter, bruger du en uge hvor du står op tidligt, dette vil give dig tid til gøre din daglige morgen rutine, og gøre dit udstyr eller hvad du måtte have brug for klar og parat, husk ingen er klar, hvis første person i delingen ikke er klar.
 2. tænk ikke kun på dig selv, du er en del af en deling, en deling fungerer kun, hvis alle i delingen kan samarbejde og støtte hinanden. Når din deling bliver aftrådt, så lav et fælles møde, hvor I gennemgår jeres forventninger til jer selv og til delingen, og få sat nogle retningslinjer for delingen, og husk ALTID at få alle med, hele tiden støt og bak op om hinanden, ret jeres uniformere på hinanden, få alle med ind i klasselokalet når pausen slutter osv.
 3. vær punktlig med tiden, en god tommelfinger regel med pauser er, at når der bliver givet 10 minutter, så mød helst ind 1-2 minutter før, det sparer instruktørernes og jeres tid.
4. dette omhandler feltrationer, start altid din aftensmad med grov kiksene, det vil hjælpe dig når du skal ud på naturens veje.
5. lad vær med at sætte nej hatten på. Du vil opleve, at nogle at de ting de spørger om kan potentielt være grænse overskridende for dig, mit råd er, bid det i dig og giv det en skalle, du kan jo godt ikke?
6. giv 110% og nyd oplevelsen. 
 
Vil du anbefaler Hjemmeværnet som en fritidsinteresse til andre?
Ja, til alle unge og friske mennesker, få jer meldt ind i hjemmeværnet. Hjemmeværnet kan tilbyde utrolig meget for alle der kan og vil gøre en indsats, og for dem der ikke kan sidde stille i weekenden. Hjemmeværnet har været en af de bedste beslutninger jeg har taget.
 
soldat.jpg

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring