Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Signal 1 kursus

Lørdag d. 10 januar blev der afholdt Signal 1 kursus ved eskadrille 272 Vestjylland
Af KDOBM Tina Ulv Lund

20-01-2015
​Det var en kold, storm og regnfuld lørdag morgen hvor HVE 272 Vestjylland afholdte Signal 1 kursus på domicilet i Ørnhøj medens orkanen Egon tog sit indtog i det danske land.

Frygten for en dag med tør teori og kedelig undervisning var i tankerne på vej til Ørnhøj, men her blev jeg virkelig overrasket – Chris Oxholm formåede at gøre undervisningen levende, interessant og meget spændende.
 
13 fremmødte fra Hve 272 og Klaus Hansen fra Hve 277 – altid dejligt at få besøg udefra.
Vi skulle igennem radio 361, SINE, SPR og SEPURA radio og pumpeantennen
 3.jpg
Dagens lektioner fløj af sted kun afbrudt af den planlagte forplejning og rygepauser.
Da vejret ikke viste sig fra den stille side og vi med garanti ikke ville få ekstra point af distriktet, så fik vi gennemgået pumpeantennen indendørs i køregangen, hvor der var højt til loftet. Så det lykkedes os at få den opstillet (næsten) uden at den blev bøjet af Egon…
5.jpg 
Vi havde en afsluttende øvelse, hvor vi mellem bygerne måtte ud i terrænet for at afprøve vores færdigheder og rækkevidde for radioerne – hvilket vi fandt ud af var nødvendigt, da der i Ørnhøj ikke er lige god dækning.
 
Tror at vi nok skal blive rigtig glade for de nye radioer – blot vi øver os tit.
Vi skal altid huske at
Tænke
Taste
Tøve
Tale
Så kommer alt kommunikationen igennem radion.
 
Vi afsluttede med evaluering og der var positiv stemning og alle havde haft en dejlig lang dag med masser af banke-rust og ny viden.
4.jpg 
Af KDOBM Tina Ulv Lund


 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring