Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Gitte Klarup fik Hjemmeværnets fortjensttegn på Børglum Kloster

Søndag d. 5. maj 2019 var jeg på Børglum Kloster sammen med KC HVK LÆS Jens Andersen samt min ægtefælle Kaj Klarup i efterfølgende samles man til uddeling af diverse årstegn og Hjemmeværnets fortjensttegn.

09-05-2019

Søndag d. 5. maj 2019 var jeg på Børglum Kloster sammen med KC HVK LÆS Jens Andersen samt min ægtefælle Kaj Klarup i anledning af 5. maj arrangement arrangeret af HDNJY, hvor man traditionen tro højtidlig holder Danmarks befrielse af d. 4. maj 1945. Arrangementet begynder med kranselægning på en af de faldnes frihedskæmpere grav (Christian Michael Rottbøll) og efterfølgende samles man til uddeling af diverse årstegn og Hjemmeværnets fortjensttegn.

Jens havde et stykke tid før arrangementet kontaktet Kaj og fortalt, at jeg var indstillet til Hjemmeværnets fortjensttegn af ham, men han ville rigtig gerne overraske mig, så om de kunne lave en plan, så ikke jeg vidste hvorfor jeg skulle med til Børglum Kloster 5. maj 2019. Jeg ved egentlig ikke helt, om de fandt den rigtige plan, men d. 6. april fik jeg en opringning fra Jens.

Jens fortalte at han syntes at Anja, Kaj, Jens og jeg selv, skulle tage til Børglum Kloster d. 5. maj for, at deltage i højtideligheden som gæster. Jens gav som begrundelse, at vi alt for sjældent deltog i 5. maj arrangementet og at han havde fået en løftet pegefinger fra Jan Johansen om, at det kunne være rart, om vi i HVK LÆS også viste os engang imellem. Jeg tænkte hurtigt (imedens Jens kom med den ene gode grund efter den anden), at den hopper jeg ikke på, men jeg lod som ingen ting og sagde til Jens, at det syntes jeg kunne være en god ide, og at jeg ville glæde mig til sådan en tur. Jeg tror ikke Jens opdagede, at jeg nok var lidt rystet og samtidig ved at gå til af grin, for jeg ved jo godt, at jeg som sådan ikke, kan deltage i sådan et arrangement uden, at være inviteret dertil fra Distriktet. Jeg konfronterede Kaj om dette var noget han kendte til, og ja Kaj kan ikke lyve for mig uden, at jeg kan se det, så han måtte gå til bekendelse. Jeg sagde til Kaj, at jeg syntes vi skulle spille spillet videre over for Jens og lade, som om jeg ikke vidste hvad vi skulle til Børglum Kloster efter.

Dagen nærmede sig men ikke uden problemer. Margrete var stadig i dok, og Jens havde ikke fået reserveret plads på færgen. Jeg drillede Jens lidt ved, at ringe til ham og spørge om ikke vi skulle udsætte turen til næste år, da det var et problem at komme frem og tilbage til Børglum Kloster. Jeg fornemmede næsten, at Jens tabte pusten, men han fik sagt NEJ det synes jeg ikke vi skal. Vi skal afsted og jeg prøver, at finde en løsning sagde Jens (ti hi tænkte jeg. Det her er en ganske sjov leg)

Dagen efter ringede Jens så til mig igen, og fortalte at han havde lavet en aftale med Hans Kurt HVK FRHV, om at vi kunne låne en af deres biler til transport, men Anja havde valgt, at blive hjemme ved Kristian, da det nu blev en rigtig lang dag med afgang fra Læsø kl. 09.40 og hjem med færgen kl. 18.50 på grund af ændrede sejltider. Jeg forsøgte igen, om vi så ikke skulle aflyse, når Anja nu ikke kunne komme med, men Jens fastholdt, vi tager afsted.

Så kom dagen d. 5. maj 2019 og Kaj, Jens og jeg drog afsted med færgen til Frederikshavn. Undervejs var jeg på soldækket og Jens spurgte Kaj om jeg havde lugtet lunten. Kaj svarede du må spørge hende selv, så vidste Jens godt, at jeg var klar over hvorfor vi var på vej til Børglum Kloster og jeg måtte smide kortene på bordet da jeg kom tilbage til Kaj og Jens.

Hans Kurt holdt på kajen i Frederikshavn og afhentede os og vi overtog bilen efter, at vi havde sat Hans Kurt af på HJVG Frederikshavn.

Lettere forsinket ankom vi til Børglum Kloster. Kransenedlægningen nåede vi ikke, men vi kom lige tilpas til synge et par sange og spise en god frokost.

Efter frokosten var der uddeling af 40, 50 og 60 års tegn og til sidst var der uddeling af 6 af Hjemmeværnets fortjensttegn, hvoraf jeg var indstillet til et af dem af KC HVK LÆS Jens Andersen.

Jeg er meget stolt og beæret over, at modtage dette tegn og denne dag vil stå som en stor glædes dag i min mindebog.

Tak er kun et fattigt ord, men jeg vil slutte af med, at sige hjertelig tak for tilliden

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring