Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Maskingeværsskytten åbner ild

Årets første skydning veloverstået

På en frostkold lørdag afholdt Hjemmeværnet i Odder deres første skydning i 2022 og det gik over al forventning.

06-03-2022

​​På en frostkold lørdag afholdt Hjemmeværnet i Odder deres første skydning i 2022 og det gik over al forventning.

Den første soldat afgik fra hjemmet kl. 0515 for at afhente køretøj, sætte kurs mod kompagniets skydelærer og derefter mod kompagniets lokaler i Odder, hvor der skulle klargøres inden soldaterne mødte frem for at hjælpe til med at pakke biler til dagens begivenheder på skydebanen i Randers.

Fremmødte på Randers Skydebane begyndte soldaterne straks at fordele sig i to grupper, den ene gruppe fik pakket ud og fandt skydebanens udstyr frem og få det flyttet frem til 100 meter standpladsen, mens den anden gruppe var sendt til ende af skydebanen for at få åbent op og få oprettet skydebane med skiver.

Efter de opgaver var udført og en endt kontrol af våben og føringsmidler blev der tid til en hurtig kop kaffe, før alle samles ved 100 meter standpladsen og dagens indskydning af våben kunne overstås inden de gældende skydninger kunne sættes i gang.

Kompagniets hovedvåben M60 maskingeværet skulle også i aktion i dag og kompagniets evige glade maskingeværsskytte smilede mere end nogensinde, han glædede sig tydeligvis og begyndte at oprette sin lille "rede" yderst til højre.

Alt imens det foregik blev de andre våben skudt ind og de obligatoriske kontrolskydninger blev fuldført med store smil, det gik hurtigt og smertefrit, det var tydeligt at det var en gruppe veloplagte soldater med det knivskarpe syn og rolige aftræksfingre der var på skydebanen i dag.

Dagens første program for maskingeværsskytten var at få lidt rutine skydning, hvorefter at han gik over til at træne korte bygger med skiftende mål og at øve skifte af patronbånd under pres. Begge dele blev udført til ug, det er tydeligt at fortiden med maskingevær M62 i Forsvaret sidder som en integreret del af rygraden hos vores soldat.

Hos skytterne på Gevær M95 familien blev der trænet i forskellige skydninger fra 100 meter, inkl. skydninger med lidt mindre fysiske opgaver mellem magasinskiftene, de blev udført med et smil hos vores soldater, det er altid spændende at blive flyttet ud af den zone man havde forstillet sig at skydningerne skulle have forgået i.

Derefter gik turen frem mod 50 meter standpladsen, hvor nærskydningerne skulle forgå, også disse skydninger blev gennemført med stor træfsikkerhed og det var en række soldater med brede smil der satte kursen mod 100 meter standpladsen.

Efter nedbrydning af skydebanen, opsamling af patronhylstre og oprydning hjalp soldaterne hinanden med at flyttet skydebanevognen og personligt udstyr til 200 meter standpladsen og begynde at pakke bilerne hvorefter at kompagnichefen kaldte soldaterne sammen og gav hans oplevelser af dagen og takkede for fremmødet og indsatsen.

Kursen blev derefter sat mod Odder og bilerne blev hurtigt pakket ud og mens logistikken pakkede udstyret sammen og fik lavet dokumenter på dagens forbrug, så fik soldaterne vedligeholdt deres våben alt imens der blev drukket kaffe og delt fortællinger fra dagens oplevelser og andre vigtige historier fra fortiden.

Dagens program var slut og soldaterne begyndte at sive ud af lokalerne og hjem til deres hjem, mens andre lige skulle have talt lidt mere og vores for tiden udlånte soldat (som er en tur hos Hjemmeværnet i Horsens for at lære dem lidt tricks), hjemmevant fandt støvsugeren frem og fik rengjort lokalerne, vi glæder os meget til han bliver færdig med at lære sine bedste tricks til vores kollegaer i Horsens.

Tak for en rigtig god dag på skydebanen.

Lige om lidt sender Hjemmeværnet i Odder endnu en soldat på maskingeværskursus så vores nuværende skytte igen kan få følgeskab på skydebanen, det bliver godt at han igen kan få en makker ved sin side efter han ikke kunne lærer den forrige mere.

Kunne du også godt tænke dig at være en del af Hjemmeværnet i Odder, så kontakt os endelig, både for en samtale, eller hvis du blot ønsker mere information.​

Kontakt til Hjemmeværnet i Odder:
Kompagnichef 
Henrik Borch Andersenp
Mail: hvkodr-kc@hjv.dk
Telefon: 2487 3833

#Hjemmeværnet #HDEJY #Forsvaret #Bevogtningsdeling #Infanterideling #Kommandodeling #Bevogtning #Infanteri #Patrulje #Soldat #HJV

#Østjylland #Odder #Hundslund #Ørting #Gylling #Hou #Saksild #Boulstrup #Randlev #Torrild

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring