Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

SSR går målrettet efter at rekruttere kvinder til en ny deling. Foto: SSR

Nyt magasin: Ja tak til flere kvinder i specialenhed (SSR)

[HJK] Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) ønsker at styrke sin samlede operative kapacitet med flere kvinder i ny deling.
Informationsmøder i København og Århus (Tilmelding nødvendig)

20-02-2024

​​​​​​​​​​​​​AF CHARLOTTE BAUN SENHOLT, HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN. 

​Er du kvinde, en dygtig soldat, der også kan samarbejde, og har mod på nye udfordringer i et inspirerende fællesskab, så er Hjemmeværnets specialenhed SSR måske noget for dig. 

Den landsdækkende specialenhed ønsker at styrke sin samlede operative kapacitet med en ny tredje deling og går målrettet efter at rekruttere kvinder til delingen. Det er planen, at omkring halvdelen af soldaterne i delingen kommer til at være kvinder. 

Kvinderne i den nye deling skal ud over de soldatermæssige færdigheder også være i besiddelse af andre kompetencer inden for eksempelvis samarbejde og kommunikation, så de kan være med til at udvide SSR-opgaveløsninger inden for informationsindhentning. 

”Vi tror på, at kvinder vil kunne gøre en forskel i enheden, og de skal gerne være med til at forbedre vores evne til at samarbejde med andre enheder og værn. Vi håber også, at de vil kunne være med til at inspirere eller undervise andre soldater,” siger major Morten Rask, der er chef for SSR. 


Udvælgelsesforløb i april 2024

Han håber, at kvinder med forskellige kvalifikationer og uddannelsesbaggrund og med forskellig livserfaring vil være friske på at blive en del af holdet i den nye deling. 

Er det noget for dig, skal du igennem et udvælgelsesforløb, som foregår i april 2024. Gode sprogkundskaber, samarbejdsevner og menneskelige kompetencer vil blive vægtet højt. 

Der lægges også vægt på, at aspiranterne er fysisk og mentalt robuste og har lyst til at lære nyt.
 
”Hvis aspiranterne klarer udvælgelsesforløbet tilfredsstillende, skal de igennem en grundlæggende uddannelse, som gør dem i stand til at klare sig selv og løse fundamentale opgaver,” siger Morten Rask.

Herefter gennemføres en uddannelsesrække med eksempelvis selvforsvar, sanitetstjeneste, fysisk træning, gradsuddannelse, observationsuddannelse, taktik, instruktørvirke og meget mere.

Hvis du er kvinde og har lyst til at være en del af SSR, så søg om optagelse i april 2024, og bliv en del af et unikt fællesskab med særlige opgaveløsninger. 

Du kan kontakte SSR på telefon 70 22 65 04 eller mail: hvkSSR@hjv.dk 


​Denne artikel blev bragt første gang 20-JAN-2024 i Magasinet Hjemmeværnet udgivet af Hjemmeværnskommandoen. Læs magasing-version online her 
​​

INFORMATIONSMØDER OM KVINDER I SSR,
Læs mere og tilmelding her: Foto:

 Foto: SSR


​Denne artikel blev bragt første gang 20-JAN-2024 i Magasinet Hjemmeværnet udgivet af Hjemmeværnskommandoen. Læs magasing-version online her​  


INFORMATIONSMØDER OM KVINDER I SSR, Læs mere og tilmelding her: KLIK FOR AT LÆSE (ÅBNER MAGASINET I NYT VINDUE)

​Denne artikel blev bragt første gang 20-JAN-2024 i Magasinet Hjemmeværnet udgivet af Hjemmeværnskommandoen. Læs magasing-version online her​  

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring