Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

TV2-serie om SSR optagelseskursus genudsendes på TV2 mandage kl. 22.25

Få et unikt indblik i optagelsesforløbet til SSR, når TV2 dokumentar-serien "Aspiranterne" genudsendes på TV2 hovedkanal fra mandag 2. januar 2023, kl. 22.25. De i alt 9 afsnit sendes efterfølgende mandage i januar og februar.

01-02-2023

​​​​Få et unikt indblik i optagelsesforløbet til SSR, når TV2 dokumentar-serien "Aspiranterne" genudsendes på TV2 hovedkanal fra mandag 2. januar 2023, kl. 22.25. De i alt 9 afsnit sendes efterfølgende mandage i januar og februar.

Et dokumentar-team fra TV2 Nyhederne fulgte ialt 45 ansøgere til Hjemmeværnets specialenhed SSR, igennem flere måneder tilbage i 2012. Kun fire af disse aspiranter gennemførte det krævende optagelsesforløb.

Da dokumentarserien blev vist første gang tilbage i 2012, gav den et unikt indblik i en ellers ukendt del af Hjemmeværnet, og var med til at ændre holdningen til Hjemmeværnet positivt.

Disclaimer: Dokumentarserien følger det faktisk forløb, som det var sammensat tilbage i 2012. Essensen af optagelsesforløbet til SSR anno 2023 er den samme, men enkelte øvelse og elementer i forløbet er justeret. Se SSR hjemmeside for at se de aktuelle optagelseskrav.

Tyvstart nu og se hele TV2 dokumentar-serien "Aspiranterne" på TV2 PLAY: https://play.tv2.dk/serie/aspiranterne-tv2 

 


Over ni afsnit følger man 45 aspiranters kamp for at komme igennem det krævende optagelsesforløb til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR).

Enheden støtter blandt andet løsningen Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder Forsvarets specialoperationsstyrker: Jægerkorpset og Frømandskorpset. Det stiller store krav til den enkelte soldat i SSR. Af 45 startende aspiranter er det kun en lille håndfuld, der bliver optaget.


Autentisk reportageserie viser ukendt side af Hjemmeværnet
Den autentiske serie fra 2012 er optaget af TV2 Nyhedernes erfarne reportage-team henover fire måneder i foråret 2012. Det blev til i alt ni afsnit. Næsten fire timers TV-reportage. Alle deltagere i serien var frivillige soldater i Hjemmeværnet og gennemførte optagelsesforløbet som den del af deres tjeneste i Hjemmeværnet. 

TV2-serien viser en siden af Hjemmeværnet, som de færreste kender til, og det krævende optagelsesforløb med fokus på soldaternes militære færdigheder, var for mange danskere en øjenåbner i forhold til hvilke militære kapaciteter Hjemmeværnet råder over. I en efterfølgende holdningsundersøgelse blev seriens indblik i SSR-aspiranterne kvaler således udpeget som en væsentlig årsag til en øget positiv holdning til Hjemmeværnet.

Genudsendelserne starter mandag d. 2. januar 2023, kl. 14:55 på TV2-hovedkanalen, og de efterfølgende ialt 9 mandag januar og februar. Hele serien kan ses allerede nu på TV2 Play her​: https://play.tv2.dk/serie/aspiranterne-tv2 Fakta om SSR

  • ​SSR (Særlig Støtte og Rekognosceringskompagniet) er Hjemmeværnets nationale specialstyrke, som bl.a. skal kunne støtte løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, og herunder kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, med stabspersonel og patruljer til indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold.
  • Enheden består af frivillige soldater fra Hjemmeværnet, der er særligt udvalgt, uddannet og udrustet. Både optagelsesforløbet og den videre uddannelse stiller store krav til den enkelte soldat.
  • SSR er operativt underlagt Landsdelsregion Øst, men kan som national enhed indsættes i hele landet. SSR er placeret på Flyvestation Skalstrup ved Roskilde, Sjælland (ØST) og på Flyvestation Tirstrup ved Aarhus, Jylland (VEST). Enhedens personel kommer også fra Aalborg, Fredericia, Odense, Slagelse og sågar Bornholm.

Læs mere om SSR: https://www.hjv.dk/oe/hvkSSR/​ 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring