Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De to tilbageværende aspiranter får tilbagemelding på deres indsats fra kursusleder oversergent Carsten Brøndum, SSR
De to aspiranter får tilbagemelding fra kursusleder oversergent Carsten Brøndum, SSR

SSR: to soldater består optagelseskursus

[SSR] To soldater har gennemført optagelsen til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) for første gang siden foråret 2014. I strålende solskin søndag morgen, blev de budt velkommen i SSR.

30-11-2016

Patruljeugen er sluttet i strålende solskin søndag morgen på en kæmpehøj et sted på Sjælland. Flere måneders trængsler for aspiranterne er nu forbi for denne omgang. To soldater har gennemført optagelsen til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR), og nye udfordringer venter dem i den videre tjeneste ved enheden. 

 
Ved en mindesten rejst over genforeningen i 1920, talte premierløjtnant Aage Pinnerup, næstkommanderede for SSR, til de to nye SSR-soldater, og læste indskriptionen fra stenen op:
 
 ”Døren stængtes. Magten kued. 
 Hjertet længtes. Håbet lued.
 Gud det ledte. Tro var fast. 
 Underet skete. Lænken brast.”

 
Verset er en fortælling om det undertrykte danske mindretal, der blev genforenet i 1920 efter mange års tysk overherredømme. Premierløjtnant Aage Pinnerup fortsatte herefter:

 
”I har også været faste i troen og selvom der stadig vil være udfordringer, så er jeres ørkenvandring nu slut. Samtidig er I de første nye patruljesoldater optaget i SSR i 2½ år. Udfordringer vil der komme flere af. Bare vi er faste i troen, så kan vi overkomme selv de største udfordringer.”  

 

 
Krævende optagelsesforløb
Det er første gang siden foråret 2014 at Hjemmeværnets nationale special enhed, SSR, optager nye patruljesoldater i enheden. Efter den indledende selektion på SSR Testeweekend tilbage i september måned og der tre efterfølgende patrulje-moduler var overstået, var der kun fire aspiranter, som startede på den afsluttende patruljeuge. To soldater gennemførte og påbegynder nu deres prøvetid i enheden, inden de om et år forventeligt modtager deres SSR-baret. 

 
Chefen for SSR, kaptajn Anders Givskud uddyber:  
”Hjemmeværnet leverer med SSR et troværdigt bidrag til støtte af løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder støtte til Forsvarets specialoperationsstyrker. Dette trænede vi senest for en måneds tid siden under Øvelse Night Hawk 2016. Det kræver at vi fortsat stiller store krav til den enkelte patruljesoldat både under optagelsesforløbet og i den videre tjeneste.” 

 
Aspiranterne har været igennem en testweekend, tre forlængede weekender med patruljeuddannelse, samt den afsluttende patruljeuge for at komme ind i enheden.
Hvis man vil søge optagelse i SSR skal man kunne honorere en række fysiske krav på Testweekenden

 
Medlemmer af Hjemmeværnet, der ønsker at blive en del af SSR, skal kontakte enheden hurtigst muligt og senest den 06. januar 2017Kontakt SSR straks​.
 

 

 
De to nye soldater i SSR lykønskes af Chef SSR og Chef HD Nordsjælland.
Foto: De to nye soldater i SSR lykønskes foran genforeningsstenen af chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland major Kenneth Schytte Myrup (yderst t.h.) og chefen for SSR kaptajn Anders Givskud.

 
 

 

 
Fakta om SSR
  • SSR er Hjemmeværnet​s nationale specialenhed indenfor rekognoscering og patruljetjeneste. 

  • Enheden træner løbende at kunne støtte Forsvarets nationale og internationale opgaveløsning, herunder støtte til Forsvarets specialoperationsstyrker med patruljer og stabspersonel. Dette er senest sket i forbindelse med Øvelse Night Hawk 2016 tidligere på året. 

  • Personel fra SSR har de senest 10 år løbende været afgivet til støtte for løsning af Forsvaret internationale opgaver i blandt andet Irak og Afghanistan. Allerede tilbage i 2006 blev soldater fra SSR uddannet af Jægerkorpset og efterfølgende udsendt på en krævende protection team mission i Irak​. Dette var første gang at en enhed hovedsagligt bestående af frivilligt personel fra Hjemmeværnet (SSR​) blev anvendt til løsning af Forsvaret internationale opgaver.

  • SSR afgiver instruktører til støtte for Hjemmeværnsskolens patruljeuddannelser.
Læs mere om SSR på www.hjv.dk/oe/HVKSSR​
 
.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring