Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Heidi Dueholm fortæller om vigtige år for Hjemmeværnet

Hjemmeværnsskolen flytter til Horsens

For en kort stund havde Hjemmeværnsskolen valgt at forlægge kursusvirksomheden på Hjemmeværnsskolen til Horsens, hvor man i weekenden gennemførte et informationsgrundkursus for Marinehjemmeværnet.

23-03-2015
10 deltagere stod fredag klar til undervisning i de - næsten - nye lokaler, hvor Hjemmeværnscenter Horsens holder til. Efter en god og solid "skafning" (man er vel på et marinehjemmeværnskursus) blev det lige fra starten af kursus klart, at her var tale om et hold der forventede, at der kom "noget i rygsækken". Forventningerne til kursus var store og de gik noget ud over det mål og formål kurset lægger op til. Dette var dog ikke det store problem for de to lærere, Pernille Nygaard og Allan From, der straks tog udfordringen op og "lovede", at et kursus kan være godt, udbytterigt, sjovt og spændende, hvis alle "er på" og viser entusiasme, begejstring og interesse for det, der foregår.

Måske burde artiklen så slutte her med at konstateret, at det løfte levede alle - uden undtagelse - fuldt ud op til, men...

Stort engagement
Humøret var højt og indlæringsviljen stor. Der var så mange der gerne "lige ville sige noget", at klokken blev 10 minutter over lukketid fredag aften - og det gode humør varede ved - også selvom der skulle ventes en halv times tid, inden der kom en og låste døren op til det vandrehjem, hvor der var overnatning - eller det, marine kalder "gå til køjs".

Annelise (kokken) havde allerede åbnet kabyssen (køkkenet) kl. 0600, så alle kunne nå at skaffe inden undervisningen startede lørdag. Bakstørnen (opvasken) overlod alle trygt til Annelise, der dog havde lidt hjælp til sin rådighed.

Formiddagen gik med et indblik i, hvad en professionel sælger har af værktøjer og, hvilke principper, han bruger, når han sælger sine produkter. Allan From pointerede, at det, man tidligere kaldte "pistolsælgeren" eller "ham der kan sælge sand i Sahara". Altså ham, der vil sælge for enhver pris. Han er død for længe siden, hvilket er utroligt vigtigt at tænke over - også for Hjemmeværnet. Vi vil ikke hverve for enhver pris, men vi vil særdeles gerne hverve de rigtige - altså dem der gerne vil ind i Hjemmeværnet.

Derefter blev der undervist i grundlæggende redaktørvirke og historie. Der var flere historieinteresserede med, så det kom - også her - til nogle gevaldigt gode diskussioner og eksempler, der gjorde undervisningen både interessant og nærværende. Et par af de spændende indlæg var: "Det, der sker i dag, er historie i morgen" og "hvad vil, historien om terror i København med efterfølgendedebat omkring aflevering af den vitale del, monstro komme til at betyde for Hjemmeværnet?" - et spørgsmål der, selvsagt, ikke kunne besvares - men en spændende diskussion.

Pernille sluttede dagen og aftenen med en indføring i de mange måder, man kan/skal optræde på, når man er med på en udstilling: Der findes mange gode og rigtige måder at optræde på, men der findes - desværre - lige så mange forkerte. Pernille guidede deltagerne igennem denne labyrint med stor erfaring og viden om emnet.

Projekt
Selvom dette er et grundlæggende informationskursus - eller måske lige netop derfor - bliver deltagerne fredag opdelt i to grupper, som hver får til opgave at planlægge en informationsaktivitet (hvervning eller fastholdelse). Deltagerne forventes her at gøre brug af både den viden og erfaring de hver især medbringer samt den nye viden, de har fået gennem kurset. Opgaven skal være klar til fremlæggelse søndag. 
 
Søren Pedersen i arbejdsgruppe Våd skib


Vagn Risager og Helle Johansen arbejder med en tidslinie - Kåre Søren og Åse lytter
 
Også dette gik virkelig godt. Begge grupper fremlagde hver deres projekt, som den anden gruppe så fik med hjem. Her skal den enkelte kursist bare ændre et par datoer, nogle navne og nogle steder, hvorefter de nu allesammen har to projekter der er klar til gennemførelse - så det er egentlig blot at komme i gang og få dem gennemført.

Tak for et godt kursus. 

Fakta

Hjemmeværnsskolen gennemfører jævnligt kurser andre steder i landet end på uddannelsescentrene - når det giver god mening og det primært er lokale der deltager.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring