Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Master Class i Georgien

Hjemmeværnsskolen og den estiske hjemmeværnsskole gennemfører i øjeblikket et Master Class-kursus for den georgiske nationalgardes skoleledelse.

18-05-2015

Af major Søren Rich
Master Class er en del af det landeprogram, der er aftalt mellem Georgien, Estland og Danmark. Kurset skal danne baggrund for Hjemmeværnets fremtidige samarbejder og rådgivningsbesøg ved den georgiske nationalgarde.
Master Class har til formål at udvikle en plan for det fremtidige arbejde ved den georgiske hjemmeværnsskole, den georgiske hjemmeværnsstab og ved to brigader. Arbejdet gennemføres med estiske og danske undervisere.
Vigtigste emne for hele kurset er uddannelse og træning. Det er derfor et gennemgående emne for skolen, staben og for brigaderne.
Kulturelt er der meget stor forskel på den måde, man arbejder på i eksempelvis gruppearbejde. Diskussionen er ofte meget passioneret og "ophedet". Der bliver gået til stålet, og den georgiske nationalgardes skoleledelse er ivrige for at gøre det godt og rigtigt. Det er en fantastisk oplevelse som instruktør at blive kastet ud i – især når to, tre eller fire sprog flyver gennem luften.


Major Søren Rich er chef for Udviklingssektionen på Hjemmeværnsskolen og kursusansvarlig for Master Class-kurset i Georgien.​​​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring