Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forskellen mellem vejleder- og lærerkurset på HVS

Målgruppen er ikke ens for Hjemmeværnsskolens vejleder- og lærerkursus.

28-04-2015

Vejlederkurset henvender sig til den instruktør, som hjemme ved egen enhed har til opga-ve, at give feedback/vejledning til andre instruktører eller førere på baggrund af en under-visning eller f.eks. en befalingsudgivelse, som han/hun har observeret.
Kurset giver, med baggrund i flere tilbagemeldingsformer, vejlederen mulighed for at væl-ge en eller flere til situationen egnede tilbagemeldingsformer.

Lærerkurset giver en dybere pædagogisk indsigt i specielt lærervirket på Hjemmeværns-skolen. Kursus er rettet mod dem, der ønsker at få en overhøjde, der sætter dem i stand til at vejlede de instruktører, som anvendes på skolens kurser. Lærerkursus arbejder i rammen af metoden ’selvkonfrontation’, som er den metode som bruges på Hjemmeværnsskolens instruktørkursus.
 
Man kan med fordel søge vejlederkurset, når man har fået lidt erfaring med at undervise, for at blive endnu skarpere på, hvordan man virker som underviser – og dermed også hvordan man hjælper andre til at udvikle sig. Hvis man derudover ønsker at komme til at uddanne andre instruktører på skolens instruktørkurser eller ønsker at blive endnu bedre til at understøtte udviklingen af instruktørerne hjemme ved egen enhed skal man søge lærerkursus.

Der er ingen afhængighed i kurserne indbyrdes. Du skal ikke have det ene for at tage det andet. Kravet for at tage vejlederkurset er, at man har fungeret et par år som instruktør. Det samme gør sig gældende for lærerkurset.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring