Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fantastisk rundvisning på Livgardens Historiske samling i Gothersgade

Det er ikke opstilling, uddannelse og øvelse altid. Fra tid til anden bliver det også til en mere social begivenhed. Denne gang blev det til Livgardens historiske samling, som klart kan anbefales andre at se.

22-05-2022

​​

Til anledningen havde stabskompagniet allieret sig med historisk leder, Eric, som førte forsamlingen igennem de vigtigste historiske begivenheder gennem Den Kongelige livgardes 350 års historie.

Der var både fortælling om placeringen på Gothersgade i det ombyggede orangeri til slagene på slagmarken med svenskerne og tyskerne.


Der blev også fortalt om Prins Aages betydning for livgarden og om livgardens indsættelser i nyere tid i verdens brændpunkter, herunder i Afghanistan.


Det var imponerende at se alt det udrustning og beklædning, som der er samlet og få historierne om materiellets og uniformernes udvikling fra selvuniformering i den spæde start over karrygul uniform til den røde gallauniform og den klassiske bjørneskindshue, som har været uændret siden 1842.

Tak for en fantastisk rundvisning. Absolut et besøg værd.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring