Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stabshjemmeværnskompagni København Vestegnen støtter op om Hjemmeværnets dag

I weekenden den 6 maj afholdte Hjemmeværnet en landsdækkende informationsaktivitet. Aktiviteten er blevet navngivet til Hjemmeværnets dag.

07-05-2017

I weekenden den 6 maj afholdte Hjemmeværnet en landsdækkende informationsaktivitet. Aktiviteten er blevet navngivet til Hjemmeværnets dag og vil blive en tilbagevendende årlig aktivitet hvor hjemmeværnet i hele landet vil arrangere forskellige aktiviteter med fokus på at vise hvad hjemmeværnet står for og hvad hjemmeværnet kan tilbyde​


Stabskompagniet i Glostrup centret
Stabskompagniets bidrag i år til hjemmeværnets dag var en infostand i Glostrupcentret på det centrale tov. Klokken 10 lørdag formiddag da centret åbnede var vi klar på standen. Standen bestod af en pavillon hvor hjemmeværnets info baggrund prydede baggrunden. Vi havde stillet nogle borde med forskellig udleveret udstyr, vi præsenterede feltration og havde etableret en bivuak. Standen var bemandet med 4 friske hjemmeværnsfolk klar til at informere om hvad hjemmeværnet biddrager med og hvilke muligheder vi kan tilbyde den enkelte for at gøre en forskel.

Stor interesse
Allerede fra start var der stor interesse. Flere kom forbi for at høre hvad vi lavede i Glostrupcentret. Dette blev en god indgangsvinkel til at indlede en snak om hvad den enkelte kendte til hjemmeværnet og vi havde mulighed for at supplere deres kendskab. Blandt de faste give away’s havde vi bolsjer og foldekopper. Der var stor interesse hos børnene når de opdagede bolsjerne. Som en ekstra konkurrence fik man lov til at få en foldekop, hvis man kunne folde den ud. Dette skabte stor konkurrencestemning blandt både børn som voksne og tiltrak flere interesserede.
Blandt de forskellige personer der kom forbi standen, kan nævnes tidligere og aktive hjemmeværnssoldater, tidligere og nuværende soldater, en Tysker og en Amerikaner og folk i alle aldre med mange forskellig baggrunde. Den generelle holdning blandt dem vi snakkede med er, at hjemmeværnet er en vigtig del af det danske beredskab eller de havde et ønske om at høre mere om hvad vi laver og hvad vi kan tilbyde.
En person anmodede om at komme til informationssamtale og to yderligere ville efterfølgende kontakte os for yderligere information. Vi fik uddelt mange informationsfoldere og det gennerelle indtryk af aktiviteten er at vi fik skabt synlighed og en bedre forståelse af hvad vi står for i hjemmeværnet.

De 4 informatører havde alle en god dag med lidt ømme ben til følge, men ser frem til igen at deltage i næste års arrangement.​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring