Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

STHVK Landsovelse 2016

Forsyningstjeneste i 30 graders varme og forsvar af Brikby. I weekenden den 3.- 5. juni deltog STHVK i landsøvelsen og støttede HDKVE med logistiske opgaver.

12-06-2016

Det meste af STHVK startede allerede fredag morgen med at få udleveret nødvendigt materiel og lastbiler, der skulle bruges for at løse logistik-opgaven, at støtte hele distriktet med materiel, lige fra ansigtssløring til belysningssæt og feltrationer.

STHVK forkommando ankom til Brikby ved 14-tiden og begyndte at opbygge forsyningspunkt samt kommandostation. Undervejs kom de forskellige enheder og modtog diverse forsyninger.  I løbet af fredag nat var STHVK samlet og både forsyningspunkt og kommandostation var bemandet.

Lørdag morgen startede med at udlevere forsyninger til de forskellige KMP’ s uddannelse og udbygning af kampstillinger. I løbet af dagen modtog STHVK forskellige materielbestillinger fra KMP’erne, der blev løst løbende af LOGDEL personel.

Lørdag aften var der inviteret til aftensmad - lavet på grill og med forskellige tilbehør til. Stor ros til dette initiativ fra HDKVE med Otte i spisen, det var et rigtigt godt afbræk fra øvelsen.

I løbet af lørdag aften blev de to bevogtningskompagnier angrebet, og STHVK måtte støtte med at sikre forsyningspunkt, signalcenter og kommandostation, idet modstanderen brød igennem kompagniernes stillinger og nåede udkanten af Brikby. Efter en del kampe lykkedes det at skubbe modstanderen ud af byen igen og indtage kampstillingerne rundt om Brikby.

Allerede kl. 04:30 startede STHVK med at nedbryde forsyningspunkt og kommandostation for at kunne deltage i paraden ved Fredericia. STHVK deltog i oprydningen og kontrollen af Brikby og kørte som sidste enhed fra HDKVE mod Fredericia.

Kære deltager fra STHVK - tak for indsatsen under øvelsen! Det var godt at se jer, og jeg vurderer, at vi fik leveret varen til distriktet og har fået lært en del, som vi kan arbejde videre med til at kunne gøre det bedre næste gang.

Hauritz

NK / STHVK

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring