Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Langs stranden nord for SOLRØD STRAND. Fotograf Jann Schmidt

Velbesøgt Påskemarch 2015

Frivillige soldater fra STABSKOMPAGNIET deltog 2.Påskedag på den traditionsrige Påskemarch i Solrød.

08-04-2015

Det er omkring middag og soldaterne fra STABSKOMPAGNIET bevæger sig langsomt ned i det gamle kalkbrud nord for Solrød Strand. Selvom det er en kølig dag, er der ingen problemer med at holde varmen. Stien ned i Kalkbruddet er stejl, så fødderne må sættes forsigtigt på den stejle grussti, der fører gruppen ned til bunden af det dybe hul.

Kalklagene træder tydeligt frem i skrænterne og der går ikke længe, før 2.GRP’s feltbiolog sakker bagud. Der er fossiler i Kalkgraven og der er mange. Solen skinner og vandet ser meget, meget fristende ud. En nærmere kontrol afslører dog, at det er meget, meget koldt. Gruppen af soldater sætter sig i bevægelse igen og snart går ruten op af Kalkbruddet igen og ud på Tåstrupvejen. Der er ikke langt i mål. 20km march er gennemført i en rigtig pæn tid.

2.Påskedag deltog STABSKOMPAGNIETS Nijmegenaspiranter og soldater fra 2.BEVGRP i Påskemarchen i Solrød. Et par enkelte valgte at lægge blødt ud med 10km, resten gik 20km. Allan fra 2.BEVGRP havde taget sine børn og tilhørende cykler med og vi var desuden i selskab af Theis, som har ansøgt om medlemskab i STABSKOMPAGNIET.

Det er efterhånden blevet en tradition, at STABSKOMPAGNIET stiller med deltagere til Påskemarchen i Solrød. Marchen arrangeres af Køge Vandreforening og STABSKOMPAGNIET stiller ofte deltagere til foreningens arrangementer. De er altid velarrangerede og ruterne lagt i smukke og spændende omgivelser. Således også årets Påskemarch, der førte os igennem Trylleskoven, Stranden, Kalkbruddet, samt byggepladsen for den nye København-Ringsted forbindelse. En rigtig flot og varieret tur.

I år var vi flere deltagere end vi plejer, det tegner godt for STABSKOMPAGNIETS marchaktiviteter.

Næste store march er Grænsemarchen 15.-17.maj, et weekendarrangement i Sønderjylland. Her er ruterne 2x20 eller 2x40km. Gennemførsel af Grænsemarchen udløser en fin medalje, som kan anlægges til kompagniets julefrokost og ved andre hyggesociale lejligheder.   

​​​​​

Fakta

STABSKOMPAGNIET deltager som regels i Køge Vandreforenings arrangementer. Her er ruter for alle, 10-30km Alle er velkomne. Vil du med på næste tur, så kontakt STHVK MVS marchkoordinator, Næstkommanderende Rasmus Franck.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring