Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Leder af Uddannelseselementet, KN Lars Jonasson underviser i Indsats & Katastrofepsykologi.

Fuldt hus til uddannelseslørdag

STABSKOMPAGNIETS første uddannelseslørdag i 2018 trak mange soldater til Flyvestation Skalstrup. Samtidig blev HDMVS nye kursusfaciliteter indviet i BYG 21.

Af KN Rasmus Franck

29-01-2018

​Indsats & Katastrofepsykologi er et kursus, der står helt centralt på linje med Førstehjælp i forhold til mange af de indsættelser, man som Hjemmeværnssoldat kan opleve i tjenesten. Dette var også grunden til, at der relativt hurtigt kunne meldes "Alle pladser optaget" på lørdagens uddannelseslørdag.

Leder af Uddannelseselementet ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjælland, KN Lars Jonasson (kaldet Jonas) har nemlig taget den gamle brevskole og givet den en ordentlig overhaling. Der er blevet inddraget flere læringsstile, kursisternes egne forudsætninger og historier bliver bragt i spil og alt i alt fremstår kurset i dag som både relevant og vedkommende for den enkelte soldat. At Jonas også civilt har kompetencer indenfor feltet, gør ikke uddannelsen ringere.

Der var også mulighed for at hilse på Distriktschef, MJ Steen Egesø, der overværede dele af kurset. Majorens hensigt for 2018 er uddannelse af den enkelte soldat og et skarpt fokus på enhedens parathed til at indgå i beredskabet. Så det var en tilfreds Major vi mødte på Flyvestation Skalstrup.

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjælland holdt flyttedag til BYG 21 samme dag, så vi fik ligeledes mulighed for at afprøve de nye og moderne kursusfaciliteter. I pausen var der rundvisning i det nye domicil og der var bred enighed om, at det ser rigtigt fornuftigt ud, i forhold til STABSKOMPAGNIETS fremtidige opgaveløsning.

Næste uddannelseslørdag er den 24 februar, hvor vi skal i felten og træne signaltjeneste. Blandt andet med de store pumpeantenner.

 

Fakta

Indsats- & Katastrofepsykologi kan også læses som brevskole. UDIR 8191. Studiekredsen med Lars Jonasson er dog klart at anbefale.

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring