Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Bevogtningsdelingen træner taktisk bevægelse i terræn

Højt niveau hos STABSKOMPAGNIETS frivillige.

Lørdag den 28. november stod i uddannelsens tegn på Flyvestation Skalstrup. Bevogtningsdelingen, der var mødt talstærkt frem viste igen styrke i opgaveløsningen på alle niveauer.

PL Rasmus Franck, PIO

30-10-2017

​"Føling front! Føling front! Enkelt skytte bag krete 90 meter lige frem."

Kommandoerne flyver gennem luften og forplanter sig blandt skytterne, der reagerer hurtigt og hensigtsmæssigt på den trussel, der pludselig er dukket op foran dem.

Gruppeføreren får dannet sig et overblik og trukket sine folk op på linje, klar til at nedkæmpe fjenden. Nu kommer den svære manøvre; At få holdene bokset så langt frem, at han kan hængsle og sætte sig på målet.

"Støt - støt", "Spring!" lyder kommandoerne, i det de enkelte hold begynder at arbejde. Udført rigtigt, ser det legende let ud, men det er det ikke. Det kræver indøvelse, koordination og indøvelse igen. Og det kræver at enkeltmand kender sin eksakte opgave og er i stand til at udføre den.

Selvom det er rutinerede folk - flere af dem med værnepligtsbaggrund fra Hæren - er der altid små detaljer at rette og forbedre. Og det er folkene selv, der får øje på dem. Det er det, der hos STABSKOMPAGNI MIDT- & VESTSJÆLLAND kendetegner vores soldater. Viljen til konstant at ville være bedre. Konstant at ville overgå sig selv.

Når vi uddanner og træner i STABSKOMPAGNIET bruger vi alle sanser. Der bliver set læringsvideoer fra Hæren Sergentskole / Hjemmeværnsskolen. Der bliver flyttet små brikker rundt på et terrænbord. Der bliver diskuteret mulige løsninger. Og - endelig - der bliver tonset rundt ude i terrænet.

Lørdagen bød også på en overvågningspatrulje i det omgivende terræn, hvor en gruppe blev udsat for både snigskytteild og et let morterangreb.

I STABSKOMPAGNIET tager vi tingene seriøst, ikke mindst vores uddannelse/træning. Og det kan man se på vores soldaters niveau.

 

Fakta

STABSKOMPAGNIETS uddannelseslørdage er velbesøgte aktiviteter, hvor soldaterne får mulighed for at presse sig selv lidt ekstra.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring