Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Stabshjemmeværnskompagni Midt- og Vestsjælland

​​​ 
​​​​​STABSKOMPAGNIET er Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjællands hovedkvarterskompagni. Kompagniet er ligeledes ansvarlig for opstilling og drift af distriktets Uddannelses-, Informations- og IT-elementer. 

Herudover råder vi over en Bevogtningsdeling, en Stabsdeling og en Logistikdeling. 

STABSKOMPAGNIETS brede og alsidige opgaveportefølje betyder, at vi er hjemsted for de fleste af Distriktets specialister.

Hjælp til politi og redningsberedskab

Hvis politiet eller redningsberedskabet beder om hjælp til f.eks. en større ulykke, katastrofe eller en eftersøgning, er det stabskompagniet der koordinerer indsatsen og opstiller kommandostationen. Denne bemandes primært af officerer fra den frivillige stab samt specialister fra kompagniet.

Organisation

Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til fysisk udfoldelse.

Som medlem er man sammen med 5-10 andre i en gruppe. Hver gruppe har sin egen funktion, f.eks. signaltjeneste, stabsarbejde, forsyning, bevogtning, sanitetstjeneste eller patruljetjeneste.

Ledelse

Den daglige ledelse varetages af Kompagnichefen, støttet af Næstkommanderende, Uddannelsesstøtteofficeren, Kommandodelingsføreren og Kompagnibefalingsmanden.
Herudover har vi en rekrutteringsofficer, en forsyningsbefalingsmand og en signalbefalingsmand​, ligesom hver deling ledes af en delingsfører.

 

Læs mere om hjemmeværnet via nedstående link eller om vores 

kompagni på Facebook.

 ​ 

 
  
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 OE Oversigt

 Nyheder fra HDMVS

 Her bor vi

 Kompagniets nyheder

 Nyheder fra Facebook

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring