Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarets Medalje for International Tjeneste

Medaljeparade på Flyvestation SKalstrup lørdag 24 februar.

Af KN Rasmus Franck
Kompagnichef

05-03-2018

​Det er altid en festlig markering, når man kan tildele en fortjent medalje til en dygtig og motiveret soldat.

Lørdag 24 februar - på STABSKOMPAGNIETS uddannelseslørdag - kunne vi tildele KP Peter Nørmølle ikke bare een, men to medaljer. Peter, der til daglig er gruppefører i Bevogtningsdelingen, modtog for sin indsats på Flyvevåbnets Bevogtningsbidrag i Mali Forsvarets Medalje for International Tjeneste. Da missionen i Mali er i FN regi, kunne Peter også modtage FN medaljen for samme mission.

At være udsendt for Forsvaret betyder et væsentligt afbræk fra dagligdagen. Man er som oftest isoleret på et mindre geografisk område, man lider afsavn i forhold til livet herhjemme og man skal i det hele taget få en hverdag til at fungere under vanskelige og som oftest monotone forhold. Som om dette ikke var rigeligt i sig selv, havde Peter valgt sin udsendelse sideløbende med semestret på Copenhagen Business School. Og på denne måde sat sig selv yderligere under pres.

Der skal lyde en stor tak, ikke blot fra Hjemmeværnskommandoen, men også fra STABSKOMPAGNIET.

Tak for din indsats Peter, du er et stærkt eksempel til efterfølgelse.

 

 

 

Fakta

Hjemmeværnet støttede i 2017 Flyvevåbnet med et Bevogtningskontingenti Mali på Operation MINUSMA

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring