Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets fortjensmedalje blev uddelt i dag til SKL Steen fra STHVK SLF

4-.maj i en Corona tid


Og en fortjenstmedalje blev uddelt...!

04-05-2020


4.maj 2020 er 75 året for Danmarks befrielse.

Kl. 2036 afbrød nyhedsformidler Johannes G. Sørensen ved BBC sin udsendelse for at udtale de berømte ord om, at Montgomery meddelte, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark havde overgivet sig.

​Af modstandskampen opstod først Hjemmeværnsforeningerne, og 1.april 1949 startede HJV officielt op.

Hjemmeværnet opfatter sig selv som et barn af modstandsbevægelsen, og er forenet under mottoet: aldrig mere en 9.april (som bekendt er den dag, hvor Nazi Tyskland besatte landet).

KC for Stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster (STHVK SLF) og andet personel fra kompagniet har i dagens anledning lagt blomster på forskellige mindesmærker i Sydsjælland - blandt andet på Bogø:

mindesten_bogoe_1.jpg

Kompagniet plejer at stille flere folk til at fejre 4.maj, men i år ser vi en anden fjendes skygge, der også kan sprede død - og derfor fulgte HJV selvfølgelig også Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med Corona/Covid-19.

mindesten_Bogoe.jpg


Og så har kompagniet været udsat for en glædelig begivenhed på dagen. Her kom distriktets Chef Oberstløjtnant (OL) Vibholm sammen med KC STHVK SLF forbi Skydelærer (SKL) for STHVK SLF Steens hus.

Her kunne OL overrække Hjemmeværnets Fortjensttegn til den glade modtager. Steen  har i mange år stået for skydningerne i kompagniet og har sørget for, at der altid var adgang til at øve vores skarpe kompetancer. Det kræver en stor indsats gennem mange år i det, andre mennesker vil kalde 'fritiden'.

OL_SKL_medalje.jpg

Der skal også fra kompagniets side lyde en stor tak og et endnu større Tillykke til Steen som modtager af denne store hæder.

SKL_Steen_1.jpg


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring