Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Samling før kolonnekørsel - den sidste afstemning før afgang​

Øvelse og samarbejde


STHVK SLF frivillig stab, MOTOV samt LOGDEL i samarbejde med HVK Ulvsund

17-08-2023Lørdag 12.august var vi omkring 30 personer afsted ​på en øvelse, som skulle vise, om forskellige typer enheder i HJV kunne samarbejde omkring at få løst en fælles opgave. Det var DF LOGDEL, som havde rigget denne øvelse sammen - og der var tryk på for alle.

Og vi afslører ikke for meget, når vi nævner, at selvom der var udfordringer undervejs, så var læringskurven HØJ!

Så forskellige enheder som LOGDEL og MOTOV skulle samarbejde om at få løst en af Stabskompagniets kerneopgaver - at få transporteret materiel fra A til B. 


Til det brug havde man allieret sig med medlemmer fra frivillig stab, som skulle få tingene til at virke i den virkelige verden fra KSN.

Var der ting, der skulle rettes til? Var der læring i opgaven? JA, er svaret. Især læringsprocessen var både spændende, udfordrende ... og nå ja: lærerig.

Hjelm2.jpg
​Glem ikke: også spændende!

​Til at sørge for at øvelsesdeltagerne ikke fik sat sig for godt til rette på KSN, GD'erne eller i Lastbilerne, var der en enhed fra HVK Ulvsund, som havde fundet vej til øvelsesterrænet i håb om at ødelægge opbygningen og kolonnekørslen for Stabskompagniet.

De fik en venstre og en højre begrænsning, og så var det ellers alene op t​il deres FØ at finde ud af, hvorledes man fik øvet principperne for "Kamp fra Stilling" samt "ildoverfald på kolonne".


Alle var enige om, at man havde haft en rigtig spændende og lærerig dag. En dag, hvor man faktisk havde lidt ondt af dem, som ikke fandt vej til øvelsesterrænet den dag.

Alle var også helt enige omkring, at det ikke var sidste gang, man ville "slå pjalterne sammen". Selvom Motoriseret Overvågning og eksempelvis LOG delingen er meget forskellige i deres opbygning og opgaver, så var det rart at kunne finde et fælles fundament at virke ud fra.

TAK til HVK Ulvsund, MOTOV, Frivillig Stab og LOGDEL - vi ser frem til at mødes i terrænet igen. Kontakt kompagniet hvis du vil vide mere eller vil med på holdet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring