Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​den store parade 4.maj 2024 - ved Borgcentret i Vordingborg

Parade 4.maj 2024


Kæmpestor parade

06-05-2024

Stabskompagniet var godt repræsenteret, da Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster afholdt sin 4.maj parade i historiske omgivelser.

I år var paraden henlagt til Borgcentret i Vordingborg, og her var borgerne i byen
også vidne til en anden historisk begivenhed. Hjemmeværnet (HJV) fejrede nemlig, at det er 75 år siden, at det statslige HJV blev oprettet.
Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster - HDSLF afholdt derfor en stor parade, hvor op mod 200 soldater (og hjælpere m.fl.) deltog.
Undervejs i paraden fik vi bevingede ord fra Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster - CH HDSLF, og vi fik også mulighed for at sige tak til mange jubilarer med hhv.​ 25, 40, 50 og 60 års tjeneste i HJV.



Der var også mange pårørende og borgere i øvrigt. Det føltes lidt som at de også var med i paraden, idet de fyldte en hel langside. Flot fremmøde.
I dagens anledning blev et usædvanligt Dannebrog hejst, idet Vordingborg har tilladelse til at benytte et flag med fire "haler" på - man mener, det er det tætteste man kan komme på at have en kopi af det Dannebrog, der blev benyttet for 800 år siden.
Endelig sluttede paraden af med, at distriktet var vært ved en varm pølse og en juice - det var meget passende, da det var en lidt halvkold dag grundet blæst og overskyet vejr. Heldigvis holdt det tørt det meste af tiden.
Et flot arrangement og også stor tak til de mange, som gav en hånd med for at få det hele til at fungere.

Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring