Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ærø besætning ombord 910 Ringen

Ærøsk besætning med vand under skroget, ombord på 910 Ringen (Åbenrå) sejler denne weekend rundt om Ærø, samt Als. Her øves der alt fra Gummibåd til Radiotelefoni.

11-08-2018
Med saltvand indsprøjtet i blodet, er Ærø på havet i det sydfynske


Fredag eftermiddag drog en besætning fra Ærø afsted, over Fyn, til Åbenrå. Her blev skibet lastet med mad og god stemning, inden der var afgang til Ærøskøbing. Undervejs blev der sat skarp på interne øvelser, så som bådrulle (Såfremt besætningen må forlade skibet). Der blev også sat skarp på førstehjælp og rutinering af besætning og sygdomsbehandler.
Mens fredag aften var ”teori” og kun lettere praksis berøring, stod lørdagen i en lidt anden stjerne.

Vi startede tidlig ud lørdag morgen med at øve et par udsætninger med gummibåd for at få noget føling med joystikkene. Herefter afgik vi Ærøskøbing havn, med gummibåd i vandet.
Ligesom vi kom ud fra Ærøskøbing med skib og gummibåd, blev der observeret en person i vandet. Det var selvfølgelig en øvelse der var igangsat ombord. En af besætningsmedlemmerne var hoppet i en overlevelsesdragt, og var drevet ind på et område hvor kun gummibåden kunne tilgå. Personen var i øvelsen ikke ved bevidstheden, og skulle simulere en der havde lagt i vandet i længere tid.
Så først skulle den fundne mand ombord på gummibåden, der herefter skulle transporteres til skibet, hvor der befandt sig en sygdomsbehandler.
Øvelsen forløb ganske tilfredsstillende, hvor der blev mulighed for at kunne øve noget vi, desværre, ofte møder når vi stikker til søs og skal lave en søredning.

Besætningen har ellers resten af dagen igennem arbejdet med alle mulige forskellige udfordringer, alt fra mand over bord til radiokommunikation.
Hen på aftenen er ruten sat til Sønderborg, hvor skibet ligger til kaj natten over, inden vi søndag bruger dagen i Als sund.
Aften i Sønderborg skal bl.a. bruges på noget flere kranøvelser, mere signaltræning og førstehjælp.

Se med i morgen, søndag, for fortællingen om sejladsen. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring