Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Kenny Søby Jørgensen

Marinehjemmvaernets Landsoevelse 2017

Med 20 knob på kryds og tværs i Storebælt, under Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2017, i det gode skib MIF-02 Holmen.

06-06-2017
Deltagelse til Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2017
 
Fredag morgen drog Ole Gilberg og Kenny Søby afsted med færgen kl. 0835, for at tage til Svendborg og påmønstre MIF-02 Holmen, som skulle indgå i Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2017, som søge mål udlægger, samt VIP sejlads og personel transport.
Efter en pæn overlevering af HVF 244, drog fartøjet afsted på sin 2 timers sejlads mod Korsør Flådestation, hvor Øvelsen blev afholdt. Selve turen nord på foregik uden problemer og direkte havblik og strålende solskin.
Efter ankomst til Flådestationen, var der ingen hemmeligheder at MIF-02 var ankommet, da dette vækkede stor opmærksomhed over alt blandt Marinehjemmeværnets både fast og frivillige. Der var utrolig stor interesse for fartøjet, eftersom at MIF’erne igennem længere tid har været et noget skjult projekt, samt jævnligt være i rød grundet fejl på maskineri. Men takket være stor indsats fra MHV Jon, kørte MIF’en så godt, at den næsten ikke var til at stoppe igen.
Der gik ikke ret lang tid, så blev MIF-02 allerede fredag, brugt som havnerundfart af både faste og frivillige, som gerne ville prøve at sejle og manøvrere rundt med fartøjet, og få en fornemmelse for hvordan det er at sejle fartøjet, samt dens specifikationer.
Eftermiddagen nærmede sig og der skulle ligges mål ud i Storebælt. Hele 13 mål blev der lagt ud i Storebælt, som flåden af MHV fartøjer skulle ud og søge efter om lørdagen, men selve sejladsen med de mål blev ikke uden nysgerrige, så her fik 2 fastansatte en fornøjelig tur i MIF-02.
Lørdag morgen startede hurtigt ud med pressen ombord, som var ganske ivrige for at komme ud, og tage mange billeder og film af flåden der gik ud af Korsør Flådestation til SAR (Search and Rescue) Øvelse, og billeder blev der taget rigeligt af.
Selve lørdag formiddag foregik i ro og mag, men kl. 1330 havde vi fået til opgave at skulle afhente 2 personer fra MHV 803, som skulle senest være i havn kl. 1600.
Det tog ikke lang tid efter afgang, så var MIF-02 på sin plads og afventede de 2 personer der skulle hjem, som blev desværre forsinket, da de insisterede på at gøre SAR øvelsen færdig, inden de tog hjem, efter endt øvelse og en crew transfere, drog MIF-02 atter retur mod Korsør Flådestation.
Søndagen var dagen hvor alle de nysgerrig stor stimet kom til MIF-02 og ville ud og sejle, så der var det ikke en MIF, men en Havne rundfarts fartøj, som var til stor glæde for rigtig mange, lige fra HVF til MFP’er.
Efterfulgt af endnu en opgave og filmning med div. Presse hold og folk. Da det var endt arbejde, gik turen atter tilbage mod Svendborg, som gik endnu en gang med havblik og Marsvin til Styrbord og Bagbord.
Efter en overlevering til HVF 244 Svendborg, kunne Ole Gilberg og Kenny Søby endnu en gang sætte sig på færgen og sejle mod det Ærøske.

Fakta

Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2017 MIF-02 Holmen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring