Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Kenny Søby Jørgensen

Uddannelses weekend for fuld fart!

Uddannelses sejlads Ærø, hvor der var fuld fart over feltet med NAV III Autorisationer og meget mere.

06-05-2017
Uddannelses sejlads med Ærø.
 
Fredag d. 05. Maj, stak der 10 gaster afsted fra Ærøskøbing mod Assens, for at gå ombord på skibet ”MHV 817 Partisan”, hvor weekendens uddannelses formål var primært at få sejlet NAV III Autorisations sejladser, til ”Vagtchefer”.
Efter ankomst til Assens, samt overlevering, begyndte den vilde jagt sammen med Ejvind Vonsild, med sejladsplanlægning og reglementer, til de 2 personer der skulle op til autorisationen.
Sagen er således at på Ærø er vi så heldige, takket være det maritime miljø, at der er utrolig mange søfolk, hvor af mange af dem typisk er styrmænd eller mere, som gerne vil ind i HJV. Så i stedet for de skal tage hele NAV søjlen fra bunden af, kan de tage en prøve som ”Vagtchef” og fungere som fremtidig vagtchef hvis personen består.
Om fredagen gik første etape ud over Jan Teo, som startede rigtig godt med en nydelig havnemanøvre ud af Assens havn, hvor efter turen gik et stykke nord på for at sejle nord om Årø, både optisk og blind sejlads. Efter lidt tool box talk kom broorganisationen godt på plads også og sejladsen gik ud over alle forventninger.
Efter 5 timers sejlads var Ærøskøbing inde for rækkevidde, hvor efter en lidt spændende indsejling til Ærøskøbing, kom 817 atter til kaj trygt og godt, samt uden buler.
Lørdag morgen, efter en sauna oplevelser for enkelte i nattens ly og mørke, vågnede besætningen op til havblik og ingen vind. Lørdagens sejlads er det Steen Lynge der står i spidsen, da det nu er hans tur til at skulle op til en autorisations prøve i NAV III.
Turen byder på det samme som Teos, der ud over bliver der også budt på forskellige manøvrer og øvelser undervejs, lige fra MOB Ruller og hvad der nu kan opstå undervejs fra samarbejde mellem andre MHV skibe til tilfældige ruller.
 
BRAVO ZULU!!!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring