Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto Kenny Søby Jørgensen 

LPU for nye folk

Lørdag morgen klokken 0610, trods weekend og fridage, hindrede dette ikke 10 friske mennesker for at stå klar til LPU 1 på Ærø.

01-05-2017
​Selvom dagen startede ganske grå med regn og ikke særlig mange udsigter til solskin, så var humøret alligevel højt ved Ulveholm, på Ærø, hvor 10 sprit nye medlemmer stod klar til at tage i mod lektion efter lektion til LPU 1.

Dagen lagde hårdt ud med gennemgang af HJV.DK, efterfølgende af eksercits i et noget så kedeligt vejr med regn, så rigeligt med frisk luft, med vand til. Dette hindrede dog ikke deltagerne i at tage udfordringer op med smil på.

Efter en del tid under eksercits træning, hvilket var overraskende godt, eftersom det viste sig at det hold LPU 1’er der er her denne gang, er yderst lærenemme, så eksercits, den sidder lige i skabet. BRAVO ZULU!

Men eftersom HJV ikke blot er eksercits og uniformer, så kom dagens næste punkt ind under de lidt mere alvorlige områder. Her var der gennemgang og øvelser i 2 cm kort, som efter noget forvirring kom rigtig godt på plads, samtidig måtte nogle bide i støvlen og erkende at ens telefon ikke virkede så godt sammen med kortet. ”Der røg den nemme vej”.

Kommunikation kom også helt godt på plads, efter gennemgang og samling af div. Radioer og gennemgang af hvordan radio kommunikationen føres i dette værn, lød det næsten som en flok færdiguddannet soldater der var ude i felten.

Den nye LPU 1 er bygget op på at man skal give den enkelte soldat de mest basale og grundlæggende viden inde for HJV og hvordan det er at være soldat, her på Ærø har vi bygget lige en anelse ekstra på den, da gruppen får en sygehjælper taske med og mm. for at få fornemmelsen af hvordan det er at gå rundt med alt sit udstyr. Der udover bygger vi også ekstra på med at lave bevogtning, overvågninger, samtidig med en meget basal version af våbenkendskab, så den enkelte er bedre forberedt til LPU 2, samt giver den enkelte en fornemmelse af hvordan det er med førstehjælp i felten.

Der ud over så er der de obligatoriske marcher der skal gennemføres, fem kilometer om dagen og fem kilometer om aftenen, turene bliver gået med at gruppen får udleveret et sæt koordinater, et styk kort og tre grupperadioer. Turen bliver gået med poster undervejs, hvor der er forskellige små opgaver, alt lige fra spørgsmål til små praktiske opgaver. Det er en ny tur der bliver lavet for hver gang der bliver afholdt LPU 1 på Ærø.

Mellem de 2 træningsmarcher der er, bliver der som nævnt tidligere, lavet og øvet bevogtning samt observation af objekt. Alt dette bliver øvet i praksis ude i felten, imens kommer der adskillige indskud med små teoretiske lektioner med idræt, HJV historie, hvad det betyder at være HJV soldat i dag og meget mere.

Selve forløbet med LPU 1 på Ærø bliver holdt i henhold til HVS beskrivelse af LPU 1, dog bygger vi lidt ekstra på, alt efter hvad tiden tillader.

Der udover skal der gives en kæmpe ros til deltagerne på LPU 1 denne lørdag i april måned, rigtig flot indsats og godt arbejde folkens!

BRAVO ZULU!!!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring