Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkiv billede

Dag 1 og 2 i Norge paa kursus

Kursus i Norge

17-10-2017

Stabsofficers kursus Norge 2017

16-10-17

Rejsen begyndte fra Billund Lufthavn med afgang kl. 0750 fra lufthavnen, hvor rejsen gik mod Oslo lufthavn.

Efter en fornøjelig flyvetur var dette dog ikke med fuld fart videre til næste destination ”Dombås”, da vi er 2 danskere der er på Kursus i Norge i denne periode. Dennis fra STHVK LRGNE er også deltager på kurset, som var scheduled til at ankommer 3 timer senere efter min ankomst, men blev dog forsinket grundet en fugl tog turen igennem jet motoren på flyet.

Dette var dog ikke en hindring, efter velakommet af Denni, var næste projekt at rejse den 4 timers lange tog tur fra Oslo til Dombås, som ligger godt og vel midt i landet.

Det var tydeligt at se vi ikke var de eneste der rejste fra Oslo, da allerede i toget vi kom til at sidde over for endnu en kursus deltagere, hvilket gjorde turen noget kortere i det gode selskab, kombineret med den ganske imponerende natur som der er langs tog ruten.

Efter godt og vel 4 timers tog kørsel, ankom vi til Dombås, hvor der stod en mindre bus, som skulle køre os fra Dombås station til selve skolen.

Da vi ankom til skole, var det heldigvis nemt at gå efter det koncept med at ”Følg flokken” for at finde hen til hallen hvor der var ”Velkomst” samt indkvartering. Hele 51 deltagere er der på kurset, jævn fordelt fra hele Norge, lige fra det nordligste til det sydligste, fra alle deres 11 distrikter.

Der var ingen hemmelighed i at langt de fleste af deltagerne var godt trætte efter at have rejst dagen lang, hvilket nok var en meget velkendt situation for skole, da der efter velkomst kun var ganske lidt papir arbejde der skulle skrives og så afsted til kamrene og i seng.

 

17-10-17

Dagen lagde tidligt ud med morgen mad fra kl. 0700 til 0740, hvor vi efterfølgende skulle stille til ”Norsk Eksercits” hvilket ikke lige frem er det samme som den danske, hvilket vi hurtigt erfaret, efter en smule improvisation kom vi hurtigt efter dette.

Efter eksercits og flaget var sat, gik vi hårdt i gang med at skulle udfylde de resterende papir mm. for så direkte at hoppe over i grupper som var bestemt på forhånd, pointen ved dette var at lave nogle øvelser, hvor man skulle introducere sig selv, samt skrive forventninger for kurset ned og lave fælles regler for kurset.

Vi fandt hurtigt ud af fra den danske side her på kurset, at Norsk ikke lige til tider er lige nemt at forstå, hvilket kan give mindre komplikationer, men dog ikke problemer, da de hurtigt bliver løst ved at hive i nød kortet… ”Engelsk”

Men dette holder ikke os fra at opretholde højt og godt humør, samt kæmpe videre i den norske verden af sprog og kulturer. Der ud over skal man lige vende sig til nogle nået anderledes spisetider, 0700-0740, 1115-1200 og 1530-1615.

Dagen der på har været en yderst tilfredsstillende dag, men opstart på mange gode venskaber på kryds af nationerne på kurset.

VFUAER

OPO

Kenny Søby Jørgensen​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring