Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Kenny Søby Jørgensen

Vi fandt hende!

Tirsdag aften kl. 1900 mødte 11 personer op til en eftersøgnings øvelse, med gennemgang af teori om hvordan man udfører eftersøgninger, efterfulgt af afprøvning af det teoretiske i praksis.

17-05-2017

Tirsdag aften kl. 1900 mødte 11 personer op til en eftersøgnings øvelse, med gennemgang af teori om hvordan man udfører eftersøgninger, efterfulgt af afprøvning af det teoretiske i praksis.


Der var samling på “Halen” ved Marstal strand, hvor der er gode store områder til at øve og gennemgå hvordan eftersøgning skal gøres og derved sikre metodetræning.


Efter forklaring med at gå på linje, kommando forplantning samt hvad man må røre ved og ikke røre ved af ting og sager man finder ude i felten. Derudover hvad man skal gøre hvis man finder en eftersøgt person i området.

Området vi øvede på var delvist åbent og meget tykt terræn, men i en eftersøgning er dette på ingen måder en hindring. Deltagerne, trods vådt græs og beskidte støvler, tog udfordringen op og kom godt igennem alle former for forhindringer.


“Man undre sig over alle de ting man finder smidt ned langs stranden” sagde en af deltagerne.


Alt muligt lige fra røde bordtennisbold, til malerbakker, dåser, plastikposer og meget mere, blev fundet i eftersøgningen.


Da vi ca. er en time inde i øvelsen, kom der en melding, som lød følgendene:

“Dement kvinde forsvundet, set gå afsted i uniforms lignende regntøj, starten af 20’erne, briller og kort hår, hun er sidst set gå vest fra Marstal Campingplads.”


Dette var naturligvis et øvelses scenarie, hvor deltagerne pludselig står med en opgave som ikke var ventet.


Efter en kort befaling gik turen direkte mod Campingpladsen.

Her påbegyndtes eftersøgningen i vådt og tæt skov område. Her blev de ting som lige var blevet indøvet testet til det yderste, alt lige fra at holde linjen, til at finde personen.


Efter ydeŕligere en times eftersøgning lykkedes det at finde den “demente kvinde” og få hende bragt sikker hjem.


Resultatet fra øvelsen viser, at selvom det er nye folk som går til øvelsen, så lykkes opgaven til fulde og samtidig kan man se at der gemmer sig store talenter i folkene.


Stort BRAVO ZULU her fra


OPO


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring