Topbanner

Nyhed

Fra venstre Louise, Heidi, Pia, Dipo og Kim liggende foran.

POHVK Næstved i felten

POHVK Næstved på felt øvelse Svend Gønge i perioden 17-20 Sep 2015.

21-09-2015

POHVK Næsted startede torsdag d. 17 Sep. kl. 1800 på HJVGRD Næstved.

Der var udlevering af materiel og gennemgang af diverse standarder med mere. Ved aften appel kl. ca. 2220 kom varslet om forskydning fredag morgen kl. 0630 til Vordingborg Kasserne (VORKAS). Vi var dermed enkadreret i bevogtnings kompagni Næstved (BVTKMP NSV) 2DEL.

Der gik dog ikke lang tid så kom der ny ordre om at vi skulle være på VORKAS fredag kl. 0645 og hjælpe til med p-anvisning af de indmødte enheder. 

Kl. 0745 var der velkomst parade og efterfølgende feltgudstjenete hvorefter vi var klar til at gå igang med opgaverne. Vi var nu enkadreret med 3 grupper idet vi havde fået tilgang af folk fra POHVK Slagelse.

Vi startede med at skulle bevogte VORKAS hvilket vi så gjorde og det var IKKE vores områder der kom MS igennem, for vi havde styr på vores område. Prøvealarmering er jo en rigtig god ting, når tingene hurtig skal falde på plads

Om aften kl. 2330 var der forskydning for 2DEL til POHVK Slagelse HJVGRD, her ankom vi kl. ca 0030 hvorefter folk tørnede ind og skulle være klar igen 0700. Vi var nu igen et politikompagni og skulle være klar til at hjælpe samfundet. Vi fik tilgang af en gruppe fra POHVK Storstrømmen.

Morgen statede med et varsel omkring stormflod og derfor skulle 2 grp. afsted til Korsør og Skælskør og recce for varsel ifm stormflod. Men inden de kom afsted skete der en større ulykke i Sørbymagle idet en tankbil var forulykket hvilket udviklede farlig røg. Politiet havde brug for vores assistance. Vi ankom og fik sat afspærring om omkring indre og ydre ring.

Efter et stykke tid skulle byen evakueres pga. røgen og beboerne skulle til Sørbymagle Hallen. DF opdelte byen i to, og sendte grupperne ind for at evakuerer. De fleste var imødekommende, men der var selvfølgelig nogle unge der ikke ville høre efter. Dette blev meldt, så politiet måtte tage sig af dette. I forsamlingehuset fandt vi en handicappet person i kældren der var kommet til skade, så denne måtte hjælpes op og transporteres til hallen.

Efterfølgende opretholdt vi afspærringen af byen og resten søgte til Sørbymagle Hallen. Her fik vi en melding om at der var to drenge der var forsvundet i skoven og de skulle findes. Dette var en oplagt opgave for vores 4 hundefører, der inden for en timer havde fundet drengene og bragt dem til hallen.

Efter denne øvelse forskød DEL til Lolland hvor der skulle spises gris og hygge et par timer, her ankom vi omkring 1845.

Kl. 2000 skulle NKDEL og NK 22 til Stubbekøbing Havn og recce for BSO.

Kl. 2100 kørte resten af delingen afsted til BSO Stubbekøbing Havn.

Ved ankomst fik DEL anvist hvile område, AKP, NS og NFS og der blev lavet vagtplan for natten. K. 0015 kom der en lille demostration foran AKPen. Efter denne var der ro og folk kunne slappe til 0600 søndag morgen, hvor vi skulle forskyde til Bønnet Skov hvor der skulle trænes gruppe skydninger på en midlertidig anlagt skydebane - ren jungle krig.

Kl. 0530 kom der allarmering idet den ene AKP post blev beskudt så alle folk måtte hurtig ud af soveposen og komme på plads. Alarmeringen blev ophævet ca. 0640 og så skulle det gå stærk da vi jo skulle køre kl. 0700. Feltsenge skulle pakkes sammen, rygsække pakkes og smides på bil og der skulle kulør i ansigtet, dette galdt så åbenbart IKKE alle, men 2DEL var klar og slørret for vi gjorde altid det vi fik ordre på. (Der er nogen der kunne lære meget af os)

Ved ankomst til skydebanen gik de sædvanlige procedurer igang så vi kunne blive klar til skydning. Det var gruppe skydning og helt sikkert en rigtig stor oplevelse for folkenen.

Det var en rigtig god øvelse og folkene havde den helt rigtige indstilling til øvelsen. Selvfølgelig var der mange ting man burde gøre anderledes og forbeder men sådan er det jo altid.

Håber folk er friske til næste gang som bliver i FEB 2016 hvor det er vores CH tur til at blive testet.

Tak for rigtig godt humør selv om I var trætte, sultne og ikke vant til dette. Rigtig godt gået POHVK Næstved.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224