Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed


Bykampuddannelse gennemført i Randers

En nedlagt lagerbygning med tilhørende kontorer var målet for Politihjemmeværnskompagni Randers bykampuddannelse

15-06-2020


​​Af OL Christina Pojezny | DSTCH HDEJY

Muligheden for at kunne genoptage hjemmeværnsaktiviteter er blevet udnyttet af flere underafdelinger ved Hjemmeværnsdistrikt Østjylland. Alle enheder har gennemført eller planlagt mødeaktiviteter, men flere har også fundet tid til egentlige uddannelses- og øvelsesaktiviteter, inden sommerferien for alvor sætter ind. 

Politihjemmeværnskompagni Randers kunne derfor gennemføre den planlagte og eftertragtede aktivitet ; ”Indtrængen og afsøgning  af bebyggelse”. Der stillede således ca. 25 forventningsfulde soldater, lørdag morgen – klar til uddannelse. En nedlagt lagerbygning med tilhørerende administrationsbygning udgjorde​​ den perfekte kulisse for dagens øvelser.

Kompagnichef Claus gennemførte instruktion af afsøgning af gange og rum, samt den svære disciplin i fremrykning på trapper. Herefter fulgte praktisk indøvelse ved hjælp af makkermetode, og​​​​ hvor værdien af koordination af skudfelter, sikring og fastholdelse af fokus blev klart for alle.  

Der var hele dagen et højt humør blandt kompagniets soldater, og glæden ved at være tilbage i uniformen og genoptaget hjemmeværnsaktiviteter overskyggede til fulde det faktum, at flere også måtte sande, at det er benhårdt arbejde at afsøge trappeopgangen i en 4 etagers høj bygning!​

>> Læs mere om Politihjemmeværnskompagni Randers ​her​



Foto: Christina Pojezny



F A K T A​​


​​

​Bykampuddannelse:

Uddannelsen er en enhedsuddannelse opdelt i to dele (BYKAMP 1 og 2), der bygger oven på de kampfærdigheder gruppen allerede har inden for bevogtning og kamp.

​Denne grunduddannelse i bykamp består af i alt mindst 58 timers effektiv uddannelse, og oveni kommer enhedernes løbende rutinering og træning i at beherske teknikkerne og færdighederne under forskellige forhold.

Uddannelsen gennemføres oftest af rutinerede instruktører og på øvelsesområder, der har faciliteterne til det. 

>> Læs mere her: BYKAMP 1 / BYKAMP 2















Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring