Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

SSR - Patrulje

Vil du være patruljesoldat i SSR ?

​OPTAGELSE I SSR SOM PATRULJESOLDAT
Ønsker du at gøre tjeneste i SSR Patruljerne, skal du gennemføre optagelsesforløbet til SSR, der strækker sig over ialt 24​ dage, fordelt på en Testweekend, 3 forlængede weekender med Patruljeuddannelse og en afsluttende Patruljeuge. Læs mere om Optagelsesforløbet (inkl. Dato'er) og hvordan du Ansøger om Optagelse i SSR (dvs. tilmelder dig SSR Optagelseskursus).


TJENESTEN EFTER BESTÅET OPTAGELSESKURSUS:

GRUNDLÆGGENDE FUNKTIONSUDDANNELSE (GFU)

Efter bestået optagelsesforløb til SSR i APRIL MÅNED, overflyttes du fra egen Hjemmeværnsenhed til SSR, hvorefter du påbegynder din Grundlæggende Funktionsuddannelse (GFU) ved SSR. GFU er fordelt på 10 weekender henover året, og bygger videre på de patruljemæssige færdigheder som du har opnået under optagelsesforløbet.

Den Grundlæggende Funktionsuddannelse (GFU) omfatter blandt andet:

 - Patruljetjeneste

 - Special Rekognoscering (SR)

 - HF-radiokommunikation

 - UHF-radiokommunikation

 - Skydeteknik og omskoling på enhedens våben

 - Indsættelsesformer

 - Kamp i bymæssig bebyggelse

 - Nærkamp / Håndgemæng

 - Taktisk Sanitet for Enkeltmand (TSE)

 - Helicopter Underwater Escape Training (HUET)

 - Forkursus til Frømandskorpset kampsvømmerkursus  


Der gennemføres også lektioner indenfor Tjenestekendskab og Administration, ligesom SSR iværksætter ansøgning om Sikkerhedsgodkendelse til Hemmeligt (HEM). Du skal IKKE selv igangsætte en HEM-ansøgning. Kontakt SSR hvis du er i tvivl.

 

VIDEREGÅENDE FUNKTIONSUDDANNELSE (VFU)
Den Videregående Funktionsuddannelse (VFU) retter sig mod en specialisering indenfor patruljens primære funktioner:

 - Patruljefører / Næstkommanderende  

 - Signalmand

 - Sanitetsmand

 - Spejder

 - Finskytte

Dertil kommer uddannelser ved Hjemmeværnets og Forsvarets skoler, uddannelser i andre NATO-lande, på NATO-skoler samt øvelser og uddannelser hos Forsvarets Specialoperationsstyrker, herunder bl.a. Frømandskorpsets Kampsvømmerkursus.

 

INTERNATIONAL TJENESTE (INTOPS)
Soldaterne fra SSR bliver løbende efterspurgt til støtte for løsning af Hjemmeværnets og Forsvarets nationale og internationale opgaver. Det er frivilligt for den enkelte soldat i SSR at deltage i Internationale opgaver, ligesom der heller ikke er en garantil for at man vil blive valgt til løsning af en given opgave. De generelt gode soldatermæssige færdigheder gør at soldaterne fra SSR typisk er bredt anvendelige.

 

TJENESTE I STABEN VED SSR
Den dag fysikken svigter kan den erfarnede patruljesoldat søge videre til en funktion i Staben i SSR, hvor hans erfaringer fra felten vil blive anvendt til at planlægge operationer, indsætte patrulje og moniterer og fører operationerne. Det er ikke et krav at man har gennemført optagelsesforløbet til SSR, for at kunne gøre tjeneste i SSR Staben, men det vil altid være et ekstra plus. 
Læs mere om mulighederne i Staben ved SSR


SSR ER IKKE FOR ALLE - ANDRE MULIGHEDER I HJEMMEVÆRNET

Hvis du ikke er klar til at søge optagelse i SSR endnu? Så kan du starte med at gennemføre en Grundlæggende Patruljeuddannelse (GPU) på Hjemmeværnsskolen:
https://www.hjv.dk/oe/HVS/Sider/default.aspx​

SPØRGSMÅL? KONTAKT SSR !
Kontakt SSR for nærmere informationer om tjenesten i Patruljerne og Staben:
Telefon 70 22 65 04 - info@ssr.dk - www.ssr.dk  


    SSR Patrulje under træning i dagslys. Foto: SSR. 


Fotos fra træning ved SSR: Uddannelse i specialvåben og sprængmidler herunder Nærforsvarsvåben. Træning af Kamp i bymæssig bebyggelse / Rumkamp / CQB / MOUT.
Introdukton til Taktisk Kampsvømning som forberedelse til Frømandskorpsets Kampsvømmeruddannelse. Fotos: SSR. ARTIKLER, BILLEDER OG VIDEOR FRA TJENESTEN VED SSR 
Se billeder fra tjenesten ved SSR på enhedens Facebook (SSR)Instagram (SSR)YouTube (SSR)Twitter (SSR), Linkedin (SSR) - OBS! Links til Sociale medier åbner i nyt vindue!

Artikler og Nyheder om SSR kan dels findes i webformat her på HJV.DK - og dels her i online magasin-format


​OPTAGELSE I SSR SOM PATRULJESOLDAT
Ønsker du at gøre tjeneste i SSR Patruljerne, skal du gennemføre optagelsesforløbet til SSR, der strækker sig over ialt 24​ dage, fordelt på en Testweekend, 3 forlængede weekender med Patruljeuddannelse og en afsluttende Patruljeuge. Læs mere om Optagelsesforløbet (inkl. Dato'er) og hvordan du Ansøger om Optagelse i SSR (dvs. tilmelder dig SSR Optagelseskursus). 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring