Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Søg straks SSR Intro-dag og Selektion! KLIK HER !

SSR lancerer nyt selektionsforløb. (VIDEO)

SSR arbejder hele tiden med at optimere deres optagelsesforløb og introducerer nu et helt nyt selektionskoncept.

06-12-2023


Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosc​eringskompagni (SSR) har igennem den seneste tid arbejdet med, at tilpasse selektionen til de operative patruljer i SSR, og ændrer nu væsentligt, den måden man kommer ind i enheden på fremover.  

”Vi oplever at rigtig mange specialenheder verden over, i øjeblikket justerer og tilpasser deres optagelses- og selektionsforløb” siger kompagnichef major Morten Rask og fortsætter: ”SSR følger med tiden, og tilpasser os de ændrede forudsætninger som ansøgerne kommer med og ikke mindst præmissen, for at være frivillig soldat i Hjemmeværnet”. 
Derfor introducerer SSR et nyt intensivt selektionsforløb, hvor man udelukkende selekterer personellet, og ikke gennemfører patruljeuddannelse, som det blev gjort på det hidtidige optagelsesforløb til SSR.

SSR nye selektionsforløb består fremover af en selektions introduktionsdag og et efterfølgende krævende og udfordrende selektionsforløb, som strækker sig over fem dage. 

SSR introduktionsdag:
Introduktionsdagen gennemføres både på Sjælland og i Jylland og her vil de kommende aspiranter introduceres for de fysiske krav, samt ruste dem til mødet på selve selektionskurset. På introduktionsdagen vil SSR se de kommende aspiranter an, ligesom de kommende aspiranter på egen krop, vil mærke hvor deres niveau ligger. SSR introduktionsdag, bliver gennemført til november 2023 og en restant dag i januar 2024.

SSR selektion:
Det er en forudsætning at man har gennemført SSR introduktionsdag, for at kunne starte på SSR selektion (SSR SEL). På SSR SEL, som gennemføres hen over fem (5) dage i marts 2024, vil SSR instruktører søge, at finde de bedste egnede aspiranter. Under selektionen skal aspiranterne bestå de fysiske test, herunder vil SSR fortsat teste aspirantens evne til at blive ved, hvor andre stopper, både til lands og til vands. Ligeledes vil vi teste evnen til at samarbejde i mindre teams, samt til at håndtere det uventede i et stressfuldt miljø. Vi vil også kontrollerer aspirantens evne til at finde vej i dagslys og mørke, samt evnen til at bevare overblikket, også når det gør ondt, når man er træt og sulten. SSR patruljegrunduddannelse:
Såfremt aspiranterne består SSR selektionsforløb, bliver man overflyttet til SSR, hvorefter man påbegynder SSR patruljegrunduddannelse (SSR GRU), som køre hen over de næste 12 måneder. Man skal kunne afsætte tid til en ugentlig aftentræning, samt en uddannelsesweekend om måneden. Under hele patruljegrunduddannelsen, vil man fortsat blive evalueret af SSR instruktører og førerpersonel og når man har gennemført SSR patruljegrunduddannelse tilfredsstillende, bliver man overflyttet til SSR operative patruljer. De 12 måneders uddannelse, er samtidig 12 måneders prøvetjeneste, hvor man som tidligere nævnt, fortsat blive evalueret med henblik på at tilsikre at soldatens udvikling er opadgående.

Når man har bestået sin patruljegrunduddannelse, modtager man SSR baretmærke og bliver enkadreret i en SSR patrulje, hvor man fortsætter sin videre uddannelse og specialiseret i en af flere funktioner i patruljen (patruljefører, spejder, signalmand og sanitetsmand).
 
For at søge SSR selektion, skal man være medlem af hjemmeværnet og man kan kunne sikkerhedsgodkendes til hemmeligt. Ansøgning om sikkerhedsgodkendelse sker gennem SSR.Søg nu:
SSR er en landsdækkende enhed, som samarbejder med Specialoperationskommandoen (SOKOM) og vi søger soldater fra hele Danmark til det kommende nye selektionsforløb.

Se mere information og tilmeld dig på SSR hjemmeside på hjv.dk: https://www.hjv.dk/oe/HVKSSR/Sider/Ansogning.aspx​


Søg nu!

Vigtige datoer om SSR nye selektionsforløb:

  • SSR introduktionsdag A - Sjælland: søndag 12. november 2023 kl. 0800-1600.
  • SSR introduktionsdag B - Jylland: søndag 26. november 2023 kl. 0800-1600.
  • SSR introduktionsdag Restand – Sjælland: søndag 04. februar 2024 kl. 0800-1600.

  • SSR selektionskursus: onsdag 20. marts 2024 kl 1800 – søndag 24. marts 2024 kl. 1500.

Sidste ansøgningsfrist: onsdag 06. december 2023. Men søg straks!Fakta om SSR
Særlig Støtte og Rekognosceringskompagniet (SSR) er Hjemmeværnets specialstyrke, som bl.a. skal kunne støtte løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder via en operativ samarbejdsaftale, kunne støtte Specialoperationskommandoen (SOKOM), til indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold.

Enheden består af frivillige soldater fra Hjemmeværnet, der er særligt udvalgt, uddannet og udrustet. Både selektionsforløbet og den videre uddannelse stiller store krav til den enkelte soldat.

SSR er underlagt Landsdelsregion Øst (LRGNE), men dækker og kan indsættes i hele landet. SSR er placeret på Flyvestation Skalstrup ved Roskilde, Sjælland (ØST) og på Flyvestation Tirstrup ved Aarhus, Jylland (VEST). 

​​

Fotos fra den videre tjeneste ved SSR:


Fotos fra den videre tjeneste ved SSR: Kampsvømmerkursus hos Frømandskorpset. Fotos fra den videre tjeneste ved SSR: Finskytteuddannelse. 


 

Fotos fra den videre tjeneste ved SSR: Finskytteuddannelse. ​
Se video med Chef SOKOM om at søge SSR ​på YouTube: 

Læs også: Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring