Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Specialoperationskommandoen chef Michael Hyldgaard: Søg optagelse i SSR, hvis du kan tåle mosten.

Chef SOKOM: Søg optagelse i SSR, vi har brug for dig!

​Hvis du kan tåle mosten, så søg optagelse i Hjemværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni!
Så klart siger chefen for Specialoperationskommandoen (SOKOM), generalmajor Michael Hyldgaard det i en ny video.

21-11-2023

​​​​​​Hvis du kan tåle mosten, så søg optagelse i Hjemværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni”

Så klart siger chefen for Specialoperationskommandoen, generalmajor Michael Hyldgaard det i en ny video​

Chefen for Specialoperationskommandoen er chef for Jægerkorpset, Frømandskorpset og Siriuspatruljen, og indsætter også Hjemværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) i operationer, når der er brug for det.

”Jeg har brug for dig, til at søge ind i Hjemværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni” udtaler chefen for Specialoperationskommandoen (SOKOM).

Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) er hjemmeværnets specialstyrke opstillet af Landsdelsregion Øst, hvis primære opgave er at støtte SOKOM til indsættelse i specialoperationer.

Hjemmeværnskommandoen har en samarbejdsaftale med SOKOM, som omhandler SSR samarbejde med danske specialstyrker og det er den ramme, at SSR skal kunne støtte SOKOM med patruljer og stabspersonel, også internationalt. Derudover skal SSR kunne planlægge, indsætte og fører egne kapaciteter, herunder bearbejde informationer til efterretninger. Det stiller store krav til den enkelte soldat. 

SSR introducere i 2024, startende allerede i år, et nyt selektionsforløb til enheden: en Introduktionsdag og fem dages SSR selektion. Såfremt du består selektionen med tilfredsstillende resultater du inde i enheden og kan påbegynder din patruljegrunduddannelse i SSR med et års prøvetjeneste. 

Søg optagelse i SSR 2024 senest 6. december 2023. Du skal være optaget i hjemmeværnet, for at kunne søge SSR optagelse, herunder kunne have visse forudsætningskrav. Hvis du ikke er optaget i HJV endnu, så kontakt SSR på e-mail INFO@SSR.DK eller telefon 70 22 65 04. 

Se videoen på YouTube: 

Se video om nyt Selektionsforløb til SSR på YouTuber:

Læs mere om forudsætningskrav og selektionsforløbet til SSR: 


Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring