Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fra feltpræst til instruktør på Hjemmeværnsskolen

Hjemmeværnsskolens feltpræst, Thue R. Jensen, har lagt sin distinktion med korset på hylden, da han ved udgangen af februar er gået på pension. Det betyder ikke et endegyldigt farvel til Thue.

04-03-2024

Han er nemlig trukket i uniformen som frivillig og tilknyttet skolen som instruktør med sin ekspertise i Nymindegablejrens historie.

Og der skal nok blive rift om vores ekspert, for som årene og rygtet er gået, er Thues historiske rundvisninger i Nymindegablejren blevet mere og mere populære – f.eks. gennemfører Thue hver onsdag Kl. 15 i skolernes sommerferie en historisk rundvisning i lejren på dansk samt på enten tysk eller engelsk.Siden 2017 har Thue været feltpræst på Hjemmeværnsskolen, men præstevirket i forsvarsregi strækker sig tilbage til 1996, hvor han har været udsendt til Bosnien i 1999 og 2001 samt Afghanistan i 2007. Ud over den ceremonielle del af feltpræstearbejdet har Thue også undervist på Chefkursus og Hjemmeværnets Grunduddannelse (HGU), hvor han har orienteret om de mere mentale udfordringer, der kan følge med at være frivillig i Hjemmeværnet.

Navnet på Hjemmeværnsskolens nye feltpræst vides endnu ikke, men vil bl.a. blive offentliggjort her på kanalen, når det er klart.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring