Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ny kaptajn ved roret på Slipshavn

Pr. 1. JUL har Marinehjemmeværnssektionen Slipshavn fået en ny sektionschef. Det er orlogskaptajn Klaus Rehkopff, der kommer fra stillingen som næstkommanderende på Flådestation Korsør.

14-07-2023

​​Stillingen som sektionschef på Marinehjemmeværnssektionen Slipshavn har dog længe været på ønskelisten for Klaus, der tidligere har søgt stillingen. 

"Jeg besøgte Slipshavn for første gang for 10-15 år siden og blev fanget af stedet og dets stemning omkring de frivillige og ansatte, så jeg har ønsket mig det her job i mange år", fortæller orlogskaptajnen, der tidligere har gjort tjeneste ved Marinehjemmeværnet som chef for Redersektionen og i sin fritid også arbejder med frivillige: 

"Jeg er landsformand for Danske Ølentusiaster og har været det i 5 år. Det er en organisation med 8000 frivillige, 50 lokalafdelinger og 7 fastansatte. Jeg mener, at frivillige er frivillige uanset, hvilken organisation der er tale om. Det er lidt de samme typer. De er oftest motiverede, glade og tilfredse, ellers kommer de ikke. Det er derfor givende at arbejde sammen med frivillige"

Selvom Klaus er startet midt i den mest hektiske uge på Slipshavn – nemlig Uddannelsesugen, har han allerede gjort sig nogle tanker om, hvilke visioner han har for sin nye sektion:

"Formålet med, at jeg er her, er at uddanne de bedst mulige soldater. Vi er dog også nødt til at se mere på den militære profil. Historisk set har der været en lang række årsager til, at vi har fokuseret på bløde værdier – f.eks. søredning, havmiljø osv. Det er også vigtige opgaver, men f.eks. ekskorde, når der kommer udenlandske fartøjer, der skal gennem dansk farvand. Her mener jeg, at det bør være Marinehjemmeværnet, der løser sådan en opgave, fordi det ligger i tråd med, at det er os, der har overblikket på havet, lokalkendskab og flotiller alle steder", afslutter Klaus, der er 56 år og årgang 95 fra Søværnets Officersskole. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring